sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2016

Näkevät silmät, melkein kuulevat korvat

Viime päivinä on tapahtunut paljon pentulaatikossa, jopa silmin nähden. Pentujen silmät olivat eilen avautuneet - osalla on vielä kiinalaiset tihrusilmät, toisilla on jo hieman enenmmän auenneet silmät. Vielä eivät ole pennut reagoineet ääniin ja korvat näyttävät olevan aikas kiinni, mutta eiköhän pian ala kuulokin pelata. Ryömiminen alkaa koko ajan enemmän muistuttaa kävelyä, kun masu nousee maasta ja nisille päästään todella nopeasti. Samalla tavoin pennut viettävät myös entistä pidempiä aikoja yhdessä kasassa nukkuen, kun Viima lepäilee sohvalla pentulaatikon vieressä tai käy meitin kanssa seurustelemassa. Pentuhuoneesta Vimppa ei kuitenkaan viihdy poissa juuri varttia kauempaa, mutta tutkailee maailmaa sohvalta kuin kuningatar valtakuntaansa.
Kuin samasta muotista.

Kaikkien pentujen painot ovat kaksinkertaistuneet, tosin hieman hitaammassa tahdissa kuin monen aiemman pentueen kohdalla. Lieneekö osasyynä se, että Viima on tosi laiha ja pentuja on kunnon määrä, ettei maitoa ehkä ole tullut alkuunsa ihan niin paljon eikä yhtä pentua kohti niin reippaasti. Kuitenkin tasainen kasvu kertoo, että kaikki on hyvin. Ensimmäisenä pianonsa kaksinkertaisti Kajsa 10 vrk iässä (312 g => 620 g), seuraavana päivänä Knight (313 g => 672 g), Komisario (324 g => 644 g). Kiss (288 g => 587 g) ja Karlsson (297 g => 630 g) ja tänään viimeisetkin eli Kamelia (300 g => 602 g) ja Kate (319 g => 670 g). Nyt loppuu punnitseminen, kun vauhtityypit eivät enää meinaa pysyä vaa´an päällä...

Äitiyslomalla on vähän tavallista paremmin aikaa, joten sain pentujen painot oikein exceliin. Siitäkin näkee, että ovat hyvin tasaista porukkaa myös kasvamisen suhteen. 

Sitten vielä niitä pentukuvia viime päiviltä:

Äidin kainalossa on turvallista mammia
Lähekkäin

Pigmenttiä on tullut varsin hyvin, enää muutamalla oli vaaleanpunaista kirsussa 10 vrk iässä



Paijaus tuntuu kivalta

Kamelia katselee väsyneenä

Tässä näkyy pienen silmätkin.





Ei kommentteja: