maanantaina, maaliskuuta 07, 2016

Rallatellen

Tyttöjen juoksujen takia treenaaminen on ollut hieman pienimuotoisempaa. Tämän illan agitreenit jäävät välistä, kun Essin mielenkiinto on täysin uroksille flirttailussa, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät. Raisalla tekeminen on niin kovassa kurssissa, että se voittaa yleensä pojatkin.

Viime viikolla ehdittiinkin Raisan kanssa harjoitella tokossa seuraamista ja saatiin kehuja edistymisestä. Raisa on tosi tarkka ja pätevä ja minä olen oppinut kuuntelemaan ja liikkumaan järkevästi liikkurin ohjauksessa. Hidas käynti vaan ei saa mennä liian hitaaksi, koska silloin Raisa alkaa tarjota istumista joka väliin. Peruuttamisesta eteenpäin siirtyessä oma kroppa hieman etuviistoon, koska kumartuessani taakse menee Raisulla peppu taas maahan, kun se lukee sen pysähdykseksi. Luoksetuloa en uskaltanut ottaa vauhdissa ja siitä syystä otimme vain lyhyeltä matkalta seisomista ja ideana seisoessa odottamista eikä ylimääräisiin "käsky"-sanoihin reagointi. Aika hyvin meni, joskin Mirjamin houkuttelut olivat kehusanani jälkeen Raisan mielestä vapautus Mirjamin luo... Vauhti oli varovainen enkä muuta uskaltanutkaan tällä kertaa.

   Rally-tokossa teimme itsenäisesti voittajan kisarataa ja huomasin, että puolenvaihdot kyltin kohdalla ovat hankalia, kun täytyisi osata varata tarpeeksi tilaa myös koiralle. Pitkän radan lopussa oikealla seuraaminen oli selvästi hankalaa, vaikka alkuradasta ei tuottanutkaan ongelmia. Hypyn jälkeen on hankala lyhyellä matkalla ehtiä seuraamaan ennen seuraavaa kylttiä. Joskus Raisa meinasi kiepata väärälle puolelle hypyn jälkeen.

  Perjantaina meinasin jättää treenit jo välistä, kun juoksuisen koiran ja kahden lapsen kanssa reissaaminen ei nyt ole ihan yksinkertaisinta hommaa. Hyvin kaikki kuitenkin meni, kiitos ihanien treenikavereiden, jotka viihdyttivät Sissiä, kun Sebastian leikki legoilla ja söi keksiä (lahjonta ja sitä rataa). Lopuksi Sebastian pääsi lumikasaan kiipeilemään, joten ei ollut ihan turha ilta pojallakaan.

  Saatiin hyviä vinkkejä:
- kylttien kohdalla tulee jättää kunnolla tilaa etenkin puolenvaihdossa oikealle jalkojen välistä ja myös kaikissa eteentuloissa. Eteentuloissa Raisa tulee epävarmasti ja vinoon, jos sillä ei ole kunnolla tilaa!
- oikealle seuratessa käännös oikealle reippaassa vauhdissa, koska muuten peppu menee maahan. Pepun käytön harjoittelua tarvitaan vielä hurrjan paljon ennen MES-luokkaa. Voittajassapepun käyttöä on onneksi vielä hieman vähemmän.

Ei kommentteja: