perjantaina, maaliskuuta 10, 2017

Jännän äärellä

Tänä aamuna Sandyn lämmöt olivat laskeneet 37,1 asteeseen, joten aloin uumoilla, että jotain alkaa pikkuhiljaa tapahtua. Iltapäivällä töistä päästessä lämmöt olivat laskeneet 36,9 asteeseen, joka on merkkinä avautumisvaiheen alkamisesta. Nyt voidaan odottaa synnytyksen ponnistusvaiheen alkavan 12-24 tunnin kuluessa. Ulkoillessa Sandyllä oli edelleen vauhtia ja se alkoi jo tyhjennellä mahaansa. Vuorokausi on jo kasassa 65 kipaletta astutuksesta eli laskettu aika oli jo keskiviikkona. Niinpä on ihan aikakin pentujen syntyä tähän keväiseen maailmaan.

Sandy petaa laatikkoa mieleisekseen



Pentuhuonekin saatiin illalla lopulliseen kuosiinsa: muovimatto lattialle, pentulaatikko paikoilleen ja kaikki tarvittavat tavarat kuten lämpömittari, talouspaperia, vaaka ja pyyhkeitä valmiusasemiin. Helena Koskentalon kirjoittama Parempaan pentutulokseen-kirja kuuluu edelleen vakiovarustukseeni. Synnytyksen alkaessa käyn yleensä keittämässä lisäksi termarillisen teetä ja otan pentuevihon valmiiksi. Tuohon vihkoon olen kerännyt huomiot niin astutuksista, tiineysajoista kuin pentujen syntymistäkin ja sen hukkuessa olisin itsekin pulassa ;)

Pyyhkeitä, sanomalehtiä, talouspaperia, vaaka ja kuumemittari.

Mahakkaana viimeisiä iltoja.

Sandy kävi jo tutustumassa pentulaatikkoon ja petaili sanomalehtipaperit mieleiseensä järjestykseen, koska kasvattajatätihän ei sellaiseen pysty. Nyt vain odotamme pentujen syntymää ja toivomme, että pennut syntyisivät turvallisesti ja luonnollisesti, vaikka tuntuu olevan vain pieni määrä nöpöneniä tulossa. Saas nähdä valvotaanko meillä ensi yönä vai syntyvätkö pennut vasta aamulla kuten uumoilen.Nukkuminen jännän äärellä voi olla joka tapauksessa hieman hankalaa...

Valmis kuin partipoika...

Ei kommentteja: