keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2017

Onnea veteraani-iän saavuttaneelle E-pentueelle!

Jokainen vuosi tuntuu vain juoksevan lujempaa ja lujempaa eteenpäin. Joskus sain selityksen, että mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä nopeammin aika tuntuu kuluvan, kun tietyllä tapaa samanlaiset rutiinit toistavat itseään. Niitä elämää järisyttäviä suuria tapahtumia ei tule enää niin paljon uusia kuin lapsen maailmassa, jossa jokainen ihasteltu leppäkerttukin on vielä uusi ja ihmeellinen. Muistan kuitenkin hyvin Raisan pentujen syntymän, kun suuresta mahasta tupsahteli pentuja, kunnes lopulta oli tulppa edessä ja jouduimme Arjan kanssa lähtemään eläinlääkäriin. Wilma oli pää väärään suuntaan, mutta viiden syntyneen pennun lisäksi neljä saatiin vielä maailmaan sektion avulla.
http://jangas-kennel.blogspot.fi/2009/03/pennut-syntyivat-eilen.html

Niin tai näin, vuodet ovat vierineet ja nyt on aika onnitella Raisan suurta pentuskaaraa veteraani-iän saavuttamisesta. Vain yksi on joukosta poissa, kun Wilma (Jangas Ees-Taas) lähti pilven reunalle meitä katselmaan pari kuukautta sitten ilmeisesti kasvainten takia.
Dante aloitti nose workin

Ella nautiskeli kesälaitumilla

Loten kanssa voitettiin Sprinkkujen TOKO-mestaruus

Pipsa -suloisesti tukka pystyssä

Essi lomailemassa mökillä

Sakke valmistautuu ekaan rally-tokokisaansa Siirin kanssa.


Muilla vielä vauhtia riittää. Kuluneen vuoden aikana useampi on vaihtanut vauhdikkaan agilityn ainakin osittain hieman rauhallisempaan rally-tokoon: Essi (Jangas Enttententten) 3x ALO HYV ja RTK1, Dante  (Jangas Even-Stevens) 2x ALO HYV, Lotte (Jangas Elin Kelin Klot)  ja Sakke (Jangas Eager-Beaver) kumpainenkin ALO HYV. Dante on lisäksi suorittanut vuoden kuluessa Nose Workin hajutestin ja Essi menestyi sen verran näyttelyissä, että aikanaan anomusten hyväksymisen myötä on C.I.B ja EE MVA. Lotte puolestaan tokoili olemattoman harjoituksen kanssa ALO2 tuloksen ja springerien TOKO-mestaruuden.

Onnea sisarusparvelle eli Dantelle, Sakelle, Ellalle, Pipsalle, Taralle, Hanille, Lotelle ja Essille! Kiitos taas omistajille ihanista kuvista, on aina kiva saada ja nähdä harmaantuvien kasvattienkin kuvia :)

Essi odottaakin juuri tuloaan mummoksi kolmatta kertaa, kun tänään olisi Sandyn (Jangas Huller om Buller) laskettu aika. Vielä ei kuitenkaan ole mitään tapahtumassa synnytyksen suhteen ja odotammekin tällä kertaa vain parin pennun pentuetta.

Essin aiemmat lapsenlapset ovat Mimmin (Jangas Hopsansaa) pentueet Smörsoppens-kennelissä:
http://smorsoppens.se/kullar.htm (synt. 25.3.2015 ja 1.12.2016)
http://smorsoppens.se/mimmi_valpar2016.htm

Ei kommentteja: