maanantaina, maaliskuuta 13, 2017

Neitokaiset vuorokauden iässä

Vaikka pentue on hyvin pieni tällä kertaa, ovat he suloiset pienet tyypit ja äitinsä silmäterät. Painoa oli runsaan vuorokauden aikana tullut runsaasti ja neidit painavat jo 462 grammaa (ensimmäisenä syntynyt pikku-Täplä) ja 413 grammaa (toisena syntynyt Miss(ä) Ässä).

Mitkä pennut? Missä?
Pentulaatikkonimistä sen verran taustaa, että ihan ensimmäisessä pentueessani syntyi täpläpäinen tyttö, joka oli pentulaatikkonimeltään Täplä. Täplä kasvoi kahden siskon ja yhden veljen kanssa ihastellessani niiden touhuja vuonna 2003. Pentue oli pitkän unelmoinnin tulosta ja lopulta luovutusiässä Täplä valikoitui sijoitukseen Nummelinien perheeseen, säilytti lempinimenä pentulaatikkonimensä ja sai "huonosti käyttävän" pentueen juoukossa nimekseen Jangas Behaving Badly. Jo silloin ajattelin, että jos minulla joskus syntyy M-pentue (voi kuinka kaukaiselta ajatukselta se tuntuikaan!) ja niiden takaa löytyy Täplä sukutaulusta, niin yksi tyttö nimetään Täplän mukaan. Kun Täplän tyttären tyttären tyttären Sandyn ensimmäinen narttupentu syntyi, tuntui ympyrä jollain tapaa sulkeutuvan, kun naperolla oli kaiken lisäksi llhanharran spot päälaella isomummunsa tavoin. Pikku-Täplä siis täällä.


Kolmin kappalein täpliä (päässä ja niskassa)


Pikku-Täplä on hauskasti raidallinen ruskeasta selästään tällä hetkellä

Toisena syntynyt tyttö puolestaan on Sebastianin nimeämä Ässä eli Miss(ä) Ässä. Eilen neidin varpaat olivat ihan kippuralla, mutta nyt tassut ovat rentoutuneet ihan normaaleiksi, ilmeisesti tosissaan jokin lihas tai jänne vain oli jännittynyt synnytyksen myötä. Tämä neiti on hyvin tomera ja painoa oli tullutkin ihan hurjasti jo heti alkuunsa.

Miss(ä) Ässä


Vielä ei ole juurikaan pigmenttiä kuonossa

hauskan läikikäs väritys

Kiemuralla
Lauantaina oli Springerspanielit ry:n vuosikokous, mutta se jäi välistä itseltäni  odotellessani Sandyn synnytystä. Kokouksessa minua oli muistettu kukkasin Vuolasvirta-palkinnon ansiosta ja sain kunnian olla "vuoden yhdistysaktiivi". Kaunis kiitos ja kumarras sekä hallitukselle että Tervosen Annella, joka jaksoi pitkän kokouspäivän jälkeen poiketa vielä meidän kauttamme :)
Kiitos!

Ei kommentteja: