sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2018

Koirille aitoja ja portti

Ostimme keväällä omakotitalon Vantaan Sotungista, jossa peltojen keskellä kohoaa seitsemästä talosta koostuvan kylä. Yksi syy juuri tämän talon hankintaan oli sen viehättävä piha, vaikka itse taloon olemme teettäneet ja tehneet aika mittavaa (home)remonttia. Pihalla on kokoa runsaat 2500 neliötä, joten siinä sitten riittikin aitaamista. Aitaa kului melkein parisataa metriä ja pientä hienosäätöä jäi romukasan takia vielä myöhempään ajankohtaan. Kivikasaa ja kivilaattoja kun tarttee siirtää ennen viimeisten metrien viimeistelyä.

Luotilankaan sotkeutunut tyttö ja valmiit tolpat.
Halusimme aidat, jotka pitäisivät myös vierailevat koirat sisäpuolella ja samalla kuitenkin hukkuisivat ympäristöön. Niinan suosituksesta aidat tilattiin AB Polarilta ja kaikki sujuikin muuten hyvin, mitä nyt toimitus kesti, kun ilmeisesti sinne oli sattunut vahingossa väärä puhelinnumero. Aloitimme urakan luotilankojen virityksellä ja aidan tolppien hakkaamiselle maahan. Sitten viritettiin 120 cm korkea verkkoaita tolppien väliin.

Hyvin hukkuu aitaverkko pihaan.
Tielle päin laitettiin vähän näyttävämpää aitaelementtiä.
Näyttävämpi valmis 2,5 metriä leveä aitaelementti laitettiin tien varteen. Sitä jouduttiin hieman kääntämään ojaa myötäillen.

Viimeisenä ohjelmanumerona oli vielä portin teko, jonka pystytykseen saatiin apua Lindqvistin Niinalta ja ennen kaikkea isältään Sepolta, joka toimi projektin aivoina ja myös käytännön toteuttajana.

Portin jalalla onoma koti, joka on eristetty maasta styroksilla.
Betonia kului toistakymmentä pussia - seos kelpaa Sissille!
J. Vartiaisen portti tuettuna

Betonimöykyssä on Sebastianin käden jälki

Valmis koiraportti walesin kuvilla.

Ei kommentteja: