sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2018

Pipsa suoritti taipumuskokeen :)

Eilen pikku-Pipsa eli Jangas Miss Behaving selvitti taipumuskokeen ensiyrittämällä :) Kouvolan taipumuskokeessa Elina luovi neitokaisen kanssa, vaikka jäljellä kävikin hieman vastoinkäymisiä, kun maa-ampiaispesään astuttuaan useampaakin jäljellä kulkijaa pisti kuikkuinen ampiainen. Pipsa selvisi tietysti ensimmäisenä kuin koira veräjästä, vaikka olikin ihmetellyt huidontaa takanaan.

Spa 1 Jangas Miss Behaving :)


Tässä arvostelu:


Sosiaalinen käyttäytyminen: Tyyni ja herkkä.

Haku ja laukaus: Käyttää maa- ja ilmavainua. Loivia lenkkejä. Laukauksesta pysähtyy,
katsoo, jatkaa. Haku suppenee vaan hiostava ilma vaikuttaa myös nopeasti. Kutsusta kytkettävissä.

Jäljestys: Haisteltu alku. Itsenäisesti maavainulla jäljestykseen, kunnes tuli
useampi pysähtyminen ihmettelemään jäljessä kulkijoita sekä heidän
huisketta (ampiaispesä). Kulma ilmavainulla reilusti aaltoillen.
Kaadolle myös ilmavainulla. Jäi haistelemaan.

Vesityö: Ui, nouti ja toi riistapukin rannalle

Tottelevaisuus: Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Herkkää ja yhteistyötoimivaa.
 Kokonaisarvostelu: Hyväksytty :D 

Pipsan Elli-sisko eli Jangas Miss Chievous osallistui kesäkuussa taippariin, muttei vielä koetta läpäissyt. Fasaania tosin Elli ei ollut ennen tuota nähnytkään... Tässä siis arvostelu kesäkuulta Hämeenlinnan taipparista, jossa Kokkarisen Anu oli tuomarina.

Sosiaalinen käyttäytyminen: Elli on  vilkas, innokas ja pirteä koira. Se rakastaa ihmisiä ja tulee hyvin toimeen koirien kanssa. Hyväksytty.
Haku ja laukaus: Aluksi Elli juoksentelee ja tutkii metsää. Alkuinnon jälkeen meno hyytyy, ammutaan. Elli säpsähtää vähän, jatketaan. lopulta löytyy joku haju ja haku on lupaavaa, ei ihan riittävää vielä. Hylätty.
Jäljestys: Rauhallisesti jäljelle. Jäljestys on rauhallista tarkistelevaa. Elli ehtii tehdä myös muuta mm. tervehtiä opasta. Kulmalla säikähdetään jotain, kokoaa itsensä. Noin 10 metriä ennen kaatoa Elli pysähtyy, eikä suostu menemään fasaanille. Aika kuluu yli sallitun. Mennään harjoitellen loppuun. Hylätty.
Vesityö: Elli on taitava uimari. Tuo pukin ohjaajalle käteen. Hyväksytty.
Tottelevaisuus: Elli tottelee hyvin. Hyväksytty.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Elli nauttii touhuta ohjaajan kanssa.
 Kokonaisarvostelu: hylätty.

Eilen Korppu eli Jangas Knight of Can-A-Lot osallistui Helsingin näyttelyyn Kirsi Niemisen arvostelemana, mutta juoksuminen ei oikein hotsittanut ja sen myötä tuloskin oli vaatimaton EH. Arvostelukin tulee tässä:
"Erittäin hyvän tyyppinen uros. Kulmakaaret voisivat olla selvemmät, muuten hyvä pää. Erinomainen kaula. Hyvä eturinta. Erinomainen runko. Jyrkkä lantio. Vahva raajaluusto. hyvät takakulmaukset. Liikkuu kapeasti takaa. Liikkeessä korkea häntä. Tarvitsee lisää kehäharjoitusta."

Femman sijoituemäntä Kirsi oli viikonlopun meillä ja pentuja ja Femmaa hoitamassa, kun eilinen päivä vietettiin sukujuhlissa. Oli mukava juhlia rauhassa Tottijärvellä, kun tiesi koiralauman olevan loostavassa hoidossa. Aamulla olikin karu herätys kello kuusi, kun pennut ovat saaneet maistaa vapautta viime aikoina eikä häkkeily enää meinaa oikein maistua. 

Tänään otettiin Kirsin kanssa pennuista 6-viikkosikuvat, jotka saan varmaan vielä tänään nekin blogiin. Kyllä se siis tästä taas suttaantuu. Tänään on muuten siivouspäivä ja jätetään remonttihommat hieman vähemmälle sunnuntain kunniaksi. Mattopyykkikin kutsuu tulevalla viikolla,.

Ei kommentteja: