keskiviikkona, elokuuta 04, 2021

T-pentue viikon iässä

Tänään tuli pennuille viikon ikä täyteen. Ne ovat hyvin tytyyväisiä tuhisijoita, joskin Tärpästikkeli tuntuu olevan nimensä veroinen ja ilmoittaa, mikäli nisä ei tule suuhun tarpeeksi nopeasti. Kirsut ovat saaneet jo paljon mustaa väriä ja painoa on tullut noin 200 grammaa itse kullekin. Nisät löytyvät nykyisellään nopeasti ja vastasyntyneen avuttomuus on jo tiessään. 

Maanantaina ehdin jo hieman huolestua, kun Esme läähätteli ja kaivoi kuoppia pihan täyteen Stigin kiusaksi ja myös pentulaatikkoa petailtiin tavallista enemmän. Lämpö oli lähellä 39,0 ja korkeimmillaan sen verran. Ajattelin, että seuraan vielä hetken ja tarvittaessa lähdetään eläinlääkäriin. Epäilin jonkun istukan jääneen kohtuun ja eilinen sitten varmisti asian: Stig näki Esmen "kakanneen" mustan köntin eli istukan ja mammakoiralla oli hetken verenvuortoa. Lämpö laski taas normaaliksi ja petraaminen loppui. Kaikki taas hyvin pentulassa :) 

Unohdin kokonaan mainita, että pentujen kanssa aloitettiin BioSensor-ohjelma ajallaan. Ovat ne kovin erilaisia, kun osa hyväksyy käsittelyn nurisematta ja toiset pistävät vastaan kuin viimeistä päivää... 

Tässä vielä 1-viikkoiskuvat, otettu taas pentulaatikossa, kun pennut pysyvät paremmin paikallaan. Ensin taas pojat: 

Tiitiäinen (547 g)



Tärpästikkeli (580 g)

Tuulispää (603 g)

TisselTassel (530 g)


Tripp Trapp Trull (508 g)

Ja sitten tytöt: 

Tättähäärä (517 g)


Tingeling (605 g)


Tirlittan (525 g)

Kaverukset vierekkäin:

Ja tässä vielä muutama kuva maanantailta: 

Tuutu tuulen kartanossa, Tiitiäinen.

Pentulaatikossa alkaa jo tuhina ja ryömiminen, kun mamma saapuu paikalle.

Välillä kellahdetaan selälle, mutta pian sieltä noustaan.


Pian ovat kaikki rivissä nisillä...

ja tuhina vain kuuluu.



Ei kommentteja: