keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

Alkuviikon treenit

Taas ollaan vietetty Raisan kanssa kaksi iltaa Ojangossa treenaamassa agilitya ja TOKOa.

Aloitetaanpa tällä kertaa agilitysta, jossa Outi meitä säitä uhmaten yhä ohjaa. Tällä kertaa harjoiteltiin ohjauskuvioita, rengasta ja pituutta.

Ensin koitettiin irtorengas yksistään, sitten esteen jälkeen ja lopuksi keskellä rataa. Raisa etsii renkaan tosi hyvin, mutta käskyjen ajoituksessa oli minulla taas huimasti parannettavaa alkutreeneissä. Raisa on niin ihastuttavan kuuliainen, että se ei suorita edessä olevaa estettä, jollei saa lupaa siihen. Sen sijaan se tulee luokseni. Toisaalta tämä piirre saa aikaan sen, että käskytykseen tulee edelleen kiinnitettyä hurjan paljon huomiota. Lopuksi suorittimme kuitenkin radan, jossa oli aita- rengas- aita (koira oik. puolella) ja sitten tiukka käännös vasemmalle pituudelle. Raisa meinasi hypätä hieman vinoon minua kohti, mutta lelun heitto palkaksi eteenpäin paransi hypyn suunnan oikeaksi.

Toinen harjoitus tehtiin eri suuntaan ja vauhdilla renkaalle. Ensin aita- aita (koira taas oikealla) ja siitä tiukka käännös vasemmalle aidalle, jonka jälkeen samassa linjassa myös rengas ja aita. Hyvin meni, kunhan otin Raisan käsiin ennen kääntyvää hyppyä.

Teimme myös omatoimisesti muutamia esteitä:

Kontaktiesteitä treenaamme ma ja ti säännöllisesti. A-este sujuu jo pysähdyksellä ilman namikippoakin :) Toki palkkaan Riesan edelleen joka kerta esteen suorittamisesta. Puomilla pysähdykset alkavat myös onnistua aina. Kertaalleen liukkaassa jalat luistivat niin, ettei meinannut pysyä esteellä, mutta silloinkin yritys oli kova. Keinukin alkaa sujua jo ihan hienosti, tosin kyseessä on edelleen leveä keinu autettuna.

Kepit suoritetaan edelleen hiukan aukinaisessa kujassa. Nykyisin myös takaa puolen vaihdot, valssaukset ja jonkinlaiset keppikulmat.

Tokoilua harrastettiin kovalla vauhdilla. Otettiin ketjuttamisharjoitukset, vaikka palkkaamattomuus enemminkin lisäsi vauhtia. Päivän teema tuntuikin olevan Raisun ennakointi.

Alussa pitkä seuraamiskaavio. Intoa riitti, perusasennot ok, ei paljon törmäilty vasemmalle kääntyessä, mutta paikka paikoin tuntui siltä, että Raisan pää vähän pyöri.

Seuraamisen jälkeen noutoa, joka oli aika hysteeristä. Eka kerralla kakara karkasi kapulalle. Toka kerralla pidin pannasta kiinni ja varmistin paikalla pysymisen, mutta sen jälkeen vaalea kapula ei meinannut löytyä valkoisesta lumesta, vaan kauan etsittyään Raisa löysi kaninkarvan Lauran repusta ja toi sitten sen... Uuusi yritys noutokapulalla ja taas hieman hankaluuksia löytämisessä. Olen ilmeisesti yleensä heittänyt vähän lähemmäksi ja pidempi matka tuntui Riesasta oudolta etenkin kun kapula hukkui taustaväriin. Sama juttu oli muuten kesällä vesinoudossa, ennen kuin Raisa oppi, että kapula voi lentää laiturilta mieshenkilön kädestä pidemmälle kuin rannasta minun heittämäni kapula ;)

Noudon jälkeen estehyppy avoimen luokan tyyliin. Se meni hyvin, mutta taisipa tässäkin Raisa eka kerran varastaa hyppäämään ilman käskyä.

Vikana ketjutettavana liikkeenä kauko-ohjaus (matkaa noin 7 m). Se onnistui muistaakseni ihan hyvin ekasta käskystä ilman ylimääräisiä koukeroita. Palkka liikkeenohjaajana toimivalta Arjalta namikiposta.

Lopuksi harjoiteltiin ruutua. Ruutuun menot hyviä, mutta siellä pysähtyminen (ilman lelua) tuotti ongelmia.

Ei kommentteja: