sunnuntaina, toukokuuta 08, 2016

Essille luokkavoitto rally-tokossa :)

Eilen kisasimme rally-tokokisoissa Tampereella Tiia Hämäläisen tuomaroimissa kisoissa. Eikä taaskaan yhtään hullummin tuloksin :)

Raisan eli Jangas Duck Soup kanssa aloitettiin puolelta päivin, vaikka kisaa aloitellesssa Raisa läähätti kuumissaan ja ravisteli päätään. Korvat näyttivät siisteiltä ja ravistelua keski vain hetken ennen ja jälkeen kisan, joten todennäköisesti jokin ötökkä tai karva oli vaan mennyt korvaa kutittelemaan. Onneksi Raisa on kuitenkin rutinoitunut toko-koira ja kisan virheet olivat taas yllättäen enemmän emännän toilailuja. Saimme voittajaluokasta toisen hyväksytyn tuloksemme 79 pistettä sekä TP eli tuomarin palkinto :)
Raisan kanssa palkintojen jaossa
 Huomautuksia tuli seuraavasti:
5. Molemmat oikeaan täyskäännös -1 kontrolli (ei ollut ihan tyylipuhdas käännös omastakaan mielestäni)
6. oikealta eteentulo meni pipariksi, joten se -3 uusittiin
10. Istu - Maahan - kierrä koiran ympäri -10 tvä (eli väärin suoritettu tehtävä) eli Raisa ehti istua ennen liikkeelle lähtöä enkä jotenkan ihan tietoisesti sitä tajunnut...
11. molemmat vasempaan täyskäännös - 3 ohjaajavirhe ja -3 tvä: eka käskystä ei Raisa suorittanut ja toisestakin huolimattomasti ja aika viime tingassa...

Toista -1 pisteen vähennystä en paperista löydä, mutta kuka nyt yhtä pistettä jaksaa viilata ;)

Voittajaluokan rata

 Essi eli Jangas Enttententten oli ehdottomasti päivän tähti, vaikka olen edelleen sitä mieltä, ettei se oikein mitään osaa. Tämä lienee suurilta osin emännän asenneongelma. Essin kanssa sai tehdä töitä virittelyssä, mutta sain neidin hyvää vireystilaan ja sen kanssa oli kivaa ja rentoa kehässä. Pisteitä vähennettiin vain -1 kontrolli kyltiltä 7 (360 astetta vasempaan) liikkeestä, joka on meille edelleen hyvin hankala.
Alokasluokan rata
 Yhteensä pisteitä saatiin siis 99 kipaletta, joka oikeutti kaiken lisäksi luokkavoittoon :) Näin on Essinkin kanssa kaksi alokasluokan tulosta ja kolmatta enää metsästetään. Sen jälkeen jäädään varmaan hetkeksi kotiin harjoittelemaan käännöksiä vasemmalle, takapään käyttöä ja vapaana seuraamista... Ja tokoonkin tarttisi panostaa kesällä. Tässä kuitenkin Essin vauhdikas rata:

Siskoni kisasi kultaisensa Lakin kanssa ja heidätkin palkittiin tuomarin palkinnolla iloisesta radasta, jossa este suoritettiin hieman vaativammin takaa kiertona, joka ei ole ihan sääntöjen mukaista.

Hyvää äitienpäivää kaikille koiramammoille eli Raisalle, Nupulle, Wilmalle, Essille, Hertalle ja Viimalle! 

1 kommentti:

Kayisi kirjoitti...

Onnea hienoista tuloksista!!! Ihanaa hännänviipotusta tuossa videolla :D

Tarkkana vaan tuon askelperuutuskyltin ja sen viimeisen pa:han paluun kanssa, sillä noin nopealla lähdöllä tulee helposti rintamasuunnasta -10 TVÄ. Tässä taisi tuomarin sijoittuminen "väärälle" puolelle pelastaa, mutta turha riskeerata jatkossa pisteitä turhuuksiin :)