tiistaina, toukokuuta 31, 2016

Rally-tokon mestariluokkaa treenaamassa

Pääsimme eilen illallla Riikka Timosen ja Oona Mäen kisatreeniin koittamaan miltä rally-tokon mestariluokka tuntuisi. Haasteellisuudesta huolimatta se tuntui ihan mahdollista!! Vielä on paljon treenaamista ja hiomista, mutta kyllä sitä uskaltaa jo kisoihin ilmoittautua. Lähinnä kesää ajatellen huolestuttaa Raisan jaksaminen kuumalla, koska se selvästi ottaa enemmän itseensä lämpimästä kuin aiemmin. Toisaalta sunnuntai oli kisapäivä ja sen lisäksi maanantaina tehtiin kaksi rataa, joten annettakoon vanhukselle anteeksi senkin takia tavallista rauhallisempaa suorittamista ;)

   Kummallakin radalla oli kolme ongelmakohtaa:
Kyltti 2 eli valkovuokko putken jälkeen, jolloin puktne vauhdikas suorittaminen vaikutti keskittymiseen (samaa ongelmaa on ollut hyppyjen jälkeen, kun Raisa on innoissaan agilityjutuista).
Kyltti 3 eli peruttaminen ohjaajan oikealla sivulla - se on onnistunut vain yksittäisiä kertoja ja vaatii huomattavan määrän treeniä edelleen.
Kyltti 16 merkille lähetys, jossa vasta treenien alussa tajusin, että ohjaajalla pitäisi tosissaan olla rintamasuunta eteenpäin eika 45 astetta kohti merkkiä. Täytyy siis treenata asiaa, mutta eka kerralla Raisa oli niin sekaisin, että totesin harjoituksena menevän autettuna paremmin. Toisaalta merkkiä treenattiin tänään vasta ensimmäsitä kertaa radalla kylttien joukossa, vaikka se onkin tokosta ihan tuttu juttu.

Eka radalla oli hurjasti säätämistä ja oltaisiin jääty ilman tulosta. Toka kieroksella pisteitä olisi kertynyt 82, johon olen erittäin tytyväinen ottaen huomioon, että todellakin vasta edllisenä päivänä päästiin mestariin. Aiemmin olen aina edellisen luokan aikana jo treenannut seuraavan luokan ratoja, mutta nyt viime viikot ovat olleet sellaista hullun myllyä, että ratatreenejä ei ole toukokuussa ehditty 7.5 kisan jälkeen ainuttakaan...

Tässä vielä videolla toinen harkkaratamme:

Ei kommentteja: