perjantaina, tammikuuta 20, 2017

Onnea matkaan pentulaiset!

Niin se taas käy tämäkin pentuaika kohti haikeaa ja samalla suloista loppuaan pentujen muuttaessa omiin koteihinsa. Tänä yönä pentuaitauksessa on enää kaksi poikasta, tosin siskolikka Lara tulee vielä huomenna meitä viihdyttämään :)

Pennuista peräti viisi lähti maailmalle samana päivänä ja iltäpäivällä hiukan jäänitti avata postilaatikkoa, kun odotin edelleen pentujen rekisteripapereita ja rokotusrodistuksia postitse. Voitte vaan arvata millainen helpotuksen aalto pyyhkäisi, kun postilaatikko pursusi odotetuista kirjeistä... Aamulla olin käynyt hakemassa matkahuollosta Viivin lähettämät ihanat vetolelut. Kiitos!

 Ensin iltapäivällä haettiin Salama (Jangas Lightning), jota tullaan kutsumaan Salmaksi. Salma lähti tyytyväisenä Katrin ja hänen perheensä matkaan Espooseen ja jää sijoitukseen.
Jangas Lightning 8 viikkoa


 Siinä vaiheessa, kun edelliset olivat lähdössä ovesta, tulivat jo Anne, Hannu, Maiju ja Liisa sisään hakemaan lilla-Zeldaa (Jangas Legend of Zelda), jota kutsutaan jatkossa Ines-nimellä. Ines meni siis edesmenneen Wilman (Jangas Ees-Taas) perheeseen. Sain jo illalla viestiä, että Ines oli kotiutunut hyvin ja syönyt ruokansakin :)
Jangas Legend of Zelda 8 viikon iässä



Eikös olekin Ines äidin tyttö - tässä näet Zelda 8-viikkoisena...
Ines uudessa kodissa
Pian Ineksen jälkeen tultiin seuraavia naperoita hakemaan eli lattialle pyörimään pääsivät Larry ja Lara. Lara tulee vielä hoitoon seuraavaksi päiväksi, mutta Larry (Jangas Leisure Suit Larry) lähti Anjan ja Anjan aikuistuneisten lasten matkassa Helsingin puolelle. Larry saa kutsumanimekseen James (suomalaisittain lausuttuna). Sain jo viestiä herttaisesta pojannaskalista, että se oli nukahtanut syliin sohvalle ja viihtynyt illan oikein hyvin uudessa kodissaan. Seisostuskuva tosin unohtui ottaa lähtöhötäkässä...
James uudessa kodissa
Vielä myöhään iltasella haettiin Lemming (Jangas Lemming) uuteen kotiinsa. Lempinimi tulee alkamaan T-kirjaimella, mutta vielä oli pari vaihtoehtoa. Katsotaan, minkä pentu saa nimekseen. Pojan toinen kives oli edelleen jossain läskien joukossa masun puolella. Stig sai tosin vielä jätettyä pennun vasemman kankun tuolin alle juuri ennen lähtöä... Hauska pentu pääsee viettämään vauhdikasta elämää 9-kuisen Aaron ja hänen vanhempiensa kaveriksi ja elo sujuu osittain Vantaalla ja osittain Töysässä/Tuurissa Ähtärin lähistöllä. Pentukurssillekin kuulemma pääsevät jo heti runsaan viikon päästä!

  Hurjasti onnea matkaan hauskat pikkutyypit! Toivottavasti tavataan mahdollisimman monta jo maanantaina 30.1 täällä meillä leikkitreffeillä :)

Tälläkin kertaa pentujen mukaan lähti pentupakkaus, joka alkaa olla jo aikamoinen "äitiysavustuspakkaus":

Pennut saavat mukaansa:
- tilkkupeiton (Kiitos taas Pirkko Njuschinille ihanista peitoista!)
- nyörilelun (kiitos Danten emännälle Viiville!)
- pehmonallen (kiitos Zeldan Jan ja Janne!)
- kaksi fasaanin siipeä (kiitos Viiman isännälle Stigolle!)
- Mustin ja mirrin penturepun (ihanaa, että kasvatjjaklubilaiset saavat tilata reput pentujen mukaan :) Reppu sisältää mm. lelun, metallisen ruokakupin, nameja, Maukas-lahjakortin ja esitteitä.
- Eukanuban pentupakkauksen (mm. 2,5 kiloa ruokaa, joka menee näillä varmaan enimmäkseen nameiksi, kiva kuitenkin saada nämä Eukanuban kasvattajaklubista :)
- vitamiiniseosta ensimmäiseksi vuodeksi (kiitos Lamminmäen Tainalle, joka jaksoi tuoda pussit melkein kotiovelle)
 - Springerin pentuopas-kirjan
- Pentudummyn, pillin ja näyttelyhihnan

Lisäksi liitän tietty pennun osatajat Kennelliiton ja Springerspanielit ry:n jäseniksi ensimmäiseksi vuodeksi ja pennut saavat paperinsa (pentutestit, rokotuskortit, ell-tarkastuspaperit, rakkarit, sopimukset jne) mukaan.

On taas ollut aikamoisen vauhdikas viikko, täytyy vielä päivitellä kuvia ajan kanssa pentujen viimeisistä viikoista täällä. Meillä sattui vielä olemaan töissä viikko, joka pidensi päiviä maanantaina (koulutustilaisuus) tiistaina (opekokous) ja torstaina (vanhempainilta). Aina päästessäni aikaisin hurautin ensin kotiin ruokkimaan pennut, hain lapset ja Stigin, jolloin pääsin vasta kolme tuntia töiden loppumisen jälkeen kotiin huilimaan. Pentujen lähdettyä pääsen sitten sukeltamaan kokeiden korjaamisen ja arvionnin "kiehtovaan" maailmaan... Osa syksyn kokeista on näet edeelleen korjaamatta ;)


Ei kommentteja: