perjantaina, joulukuuta 23, 2022

Arkihuolesi kaikki heitä...

 Tällä kertaa arkihuolten heittäminen ja jouluun valmistautuminen ei ole ollut ihan helppoa. Onneksi Sissi on todellinen joulun henki, joka on Stigin kanssa koristellut kuusen, katsellut tonttuakatemiaa ja yrittänyt bongata tonttuja ikkunoissa. 

Tällä kertaa eniten huolta aiheuttaa kultainen Usva, joka oli viime viikonloppuna SmartDog-testissä jo todella nuutunut, mutta pistimme sen mahdollisen tiineyden piikkiin. Valitettavasti eilen rouvakoiran tila huononi radikaalisti, se ei laittanut lainkaan painoa toiselle takajalalle ja oli täysin vetämätön. Onneksi Janniina ja Tatu saivat Usvalle heti eläinlääkäriajan, jossa siitä otettiin mm. borrelioosin pikatesti, joka oli positiivinen ja nyt Usva on antibioottikuurilla ja saa kipulääkkeitä. Samalla Usva ultrattiin ja nopeassakin ultrassa näkyi useita pentuja. Toivottavasti vaan Usva paranee ja tiineys jatkuu onnellisissa merkeissä emän sairastumisesta huolimatta. Usvalla oli kesällä punkkipanta, mutta silti tietysti joku yksittäinen punkki pääsi puremaan. Nyt on varpaat ja sormet ristissä, että Usvan olo alkaisi helpottaa. 

Jawa on puolestaan kipeänä eikä särkylääkkeistä ole oikein apua, kun sillä on välimuotoinen lanneristinikama (LTV3), joka tekee lantiosta vinon ja on sitä kautta rasittanut aikanaan C:ksi kuvattua lonkkaa, jossa on nyt luurustolisää. Tuntuu tosi raskaalta Päivin ja Heikin puolesta, kun he joutuvat tekemään vaikean päätöksen. Olen sentään siitä kiitollinen, että suurin osa kasvateistani on kuvattu eikä näin pahoja välimuotoisia lanneristinikamia ole ollut kuin Mantelilla (s. 2006) ja Jawalla (s. 2019). Näillä kummallakin LTV-muutokset näkyivät jo lonkkakuvissa, vaikka diagnoosi tehtiinkin varsinaisesti vasta selkäkuvista. 

Jotain hyvääkin: Toto eli Jangas Tissel och Tassel terveystarkastettiin runsas viikko sitten kivoin tuloksin: lonkat B, kyynärät ok (K0), selkä ok (LTV0 ja VA 0), polvet ok (0) ja vielä silmätkin kunnossa. Nyt on koko T-pentue terveystarkastettu - eikä kellään mitään suurempaa kremppaa. 

Femma eli Doniol High Five to Jangas (N-pentujen emä ja T-pentujen mummu) osallistui viime viikonloppuna kolmanteen rallykisaansa saaden huimat 99 pistettä, sijoitus 3. ja RTK1-koulutustunnuksen. Onnea Kirsi ja Femma!

Femma sai ensimmäisen koulutustunnuksen rallyssa :)

Toki arkisiakin askareita on keritty tehdä: tänään treenattiin Pipin kanssa, josta on tullut tosi kiva treenikaveri, joka keskittyy hienosti vaikeisiinkin tehtäviin. Eilen oli agiryhmän möllikisailut ja -hupailut ja erityisesti Nalan (Jangas Raya and the Dragon) ja Johannan edistyminen harrastuksessa oli upeaa seurattavaa. He tekivät ensi kertaa 15 esteen rataa virheettömästi ja kaiken lisäksi ilman ohjaajan käskyjä, pelkkien käsimerkkien kanssa! Alkaa olla hiljalleen aika tehdä tästä vuodesta jalostustoimikunnan raportti ja katselin, että agilityssä on kisannut vain yhdeksän walesia, joista neljä on kasvattiani ja viides on sijoituksessa nuorena ollut Femma. Ensi vuonna saadaan varmasti monta uutta kisaajaa, kun uskoisin ainakin Usvan, Pipin, Brunon, Windyn, Nalan, Dinjon, Ruskan ja toivottavasti muutaman muunkin T-pennun pääsevän kisavalmiiksi :)



Ei kommentteja: