sunnuntaina, joulukuuta 04, 2022

Pienten tassujen töminää toivotaan tammikuulle :)

 Runsas viikko sitten Usva ja Rico kävivät treffeillä ja muutaman viikon päästä selviää, josko meille odotetaan uutta pentuetta pitkän tauon jälkeen tammikuun lopulle 25. päivän tienoille. (vanhempien tuloksia päiv itetty jälkikäteen tälle sivulle)

Pentueen isäksi on valittu Rico eli C.I.B. C.I.E. FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA Doniol Gorgeus Ginger.

Rico on 7-vuotias perusterve energinen walesimies, jolla on aina pilke silmäkulmassa ja joka rakastaa leikkimistä ja pitkiä metsälenkkejä. Rico on aina valmis kaikkeen yhdessä touhuamiseen, joka tekeekin Ricosta mahtavan harrastuskoiran. Se on myös erittäin riistaviettinen, ja osoittanut fasaanijahdissa  olevansa aito lintukoira. Rico on läpäissyt spanielien taipumuskokeen vuoden ikäisenä sekä suorittanut MH-luonnekuvauksen. Ricon kanssa harrastetaan pääsääntöisesti rally-tokoa, tokoa sekä näyttelyitä, mutta vauhtia ja kykyä on todistetusti löytyy myös agilityssä ja vepessä. Rally-tokossa Ricolla on kilpailuoikeus korkeimpaan mestari-luokkaan sen saatua kolme hyväksyttyä tulosta voittajasta. Tokostakin on saatu ensimmäiset Alo1-tuloket. Näyttelyissä Rico on saanut Suomen ja Baltian maiden muotovalioiden arvot sekä kansainvälisen muotovalion ja näyttelyvalion arvot.

Ricolla on A-lonkat, terveet kyynärät (0/0) ja terveet silmät (myös gonioskopiatutkittu). Pentueita on entuudestaan neljä, joka on omaan makuuni jo turhan paljon ja olinkin ajatellut alunperin Ricon poikaa Usvan sulhaseksi. Valitettavasti sitä ei nyt voinut käyttää ja katsoessani tarkemmin Ricon pentueita, niin sen pennuista puolet alkaa olla jo 5-vuotiaita, mikä tarkoittaa, että sen narttupentuja ei voi enää käyttää jalostukseen ja sen lastenlasten määrä ei vaikuttaisi nousevan erityisen korkeaksi. Niitä on tällä hetkellä vasta yhdeksän kappaletta. Jalostusurosten löytäminen on koronan myötä muuttunut entistä vaikeammaksi ja Ricon tunnen vuosien takaan ja olen nähnyt sitä ja sen sukulaisia monessa polvessa, joten se tuntui tällä kertaa parhaalta vaihtoehdolta.

Rico oli MH-luonnekuvauksessa sosiaalinen, leikkisä, saalisviettinen ja lähes välinpitämätön laukausta kohtaan.

 Rico KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI47523/15&R=126






 

 Pentujen tuleva emä on viehättävä kaksivuotias Usva eli Jangas Q-luisa Ensi Lempi. Usva on sisarustensa tavoin hyvin lupaava harrastuskoira ja palkittu jo kahdella hyväksytyllä tuloksella rally-tokossa ja agilityssä kisavalmis, kunhan emäntä vaan uskaltaisi sen kanssa kisaamaan. Sisaruksilla on jo lupaavia tuloksia kummassakin lajissa ja veli on palkittu mejässä avo1-tuloksella. Usva on suorittanut spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti samoin kuin kuusi sisarustaan ja sen sisarukset saivat kivat tulokset MH-luonnekuvauksesta, valitettavasti Usvalla oli tuona viikonloppuna kennelyskä. Usva on palkittu ERIllä näyttelyissä.

Usvalla on C-lonkat, terveet kyynärät (K0), selkä ok (LTV0 ja VA0) ja terveet silmät. Usva on osallistunut myös SmartDog-testiin ollen taitava eleiden lukija (90 % oikein), omaa hyvän itsehillinnän (90 %) ja loistavan muistin (100 % oikein). Ongelmia se ratkoo sekä itsenäisesti että ohjaajaan tukeutuen ja selvitti mm. V-aidan varsin näppärästi.

Usva KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50684/20&R=126

 







Usva 7-viikkoisena vaavina

Aina jotain suussa - pienestä pitäen :)

 

Koska vanhemmissa on kovasti menoa ja meininkiä ja ne ovat mainioita harrastuskoiria, toivoisin myös pennut aktiivisiin ja harrastaviin koteihin, mieluiten pääkaupunkiseudulle.

Ei kommentteja: