sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Koiramainen viikko

Viime viikolla illat kuluivat varsin tiiviisti koiraharrastuksen parissa. Aloitettiin ensin siis sunnuntaina ja maananataina MEJÄn merkeissä, sen jälkeen jatkettiin tiistaina, torstaina ja perjantaina agilityllä ja keskiviikkona ja lauantaina TOKOilulla. Vauvaryhmä kokoontui sekä tiistaina että perjantaina ja mukana oli koko poppoo kummallakin kerralla: Lotte ja Sanna, Essi ja Markus, Pipsa ja Mika, Tiina ja Ella sekä Viivi ja Dante. Harjoittelimme erilaisia ohjaustapoja lähinnä aidoilla mutta myös putkella. sylkkärit onnistuivat jo hienosti, samoin siivekkeen kiertäminen takaa ja putken suorittaminen hankalasta kulmasta sujuivat kuin vanhoilta tekijöiltä. Lotte, Essi ja Pipsa irtoavat edelleen muita paremmin esteille, Danten keskittyminen oli tosi hienoa ja Ellankin kanssa homma alkoi toimia, kun ei aloitettu harjoituksia paikallaolosta. Sillä tuntuu paikalla-käsky olevaan niin vahva, ettei tyttönen oikein uskalla sen jälkeen lähteäkään liikkeelle... Harjoitukset sujuivat oikein mainiosti, kunhan vaan minä pidin alussa kiinni tai koirakko lähti liikkeelle yhtä aikaa. Tytöt oppivat perjantaina suorittamaan putken itsenäisesti, Dantella pussin kangasta vielä hieman nostettiin ylös avuksi.

Raisan kanssa pääsimme Merin treeneihin torstai-iltana ja siellä tulikin hyviä kohtia, joissa sai hieman miettiä. Sylkkärit alkavat jo sujua ja samoin takaaleikkaukset, joissa koira käännetään kauimmaisen siivekkeen ympäri takaisin ohjaajaa kohti. Tarmo ja Sinttukin pääsivät näyttämään osaamistaa ja Tarmo tuntuu saaneen runsaasti lisää vauhtia, mikä tietää aika paljon lisää vaikeusastetta Sintulle ;) Kepit Tarmo suoritti jo hienosti ja ihan mukavaa vauhtia.

Perjantaina myös Sari ja Tico olivat agilitytreeneissä ja näyttivät hienoa osaamistaan :) Sprinkkujen agilitymestaruus lähestyy ja sinne ovat näillä näkyminen tulossa kasvateistani ainakin Raisa, Tarmo, Tico ja todennäköisesti myös Täplä. Toivottavasti myös Remu, Paavo, Elvis ja Eppu pääsevät mukaan kisaamaan Helsinkiin 1.11 :) Reetalle ja pojille löytyy kyllä täältä majapaikka...

Keskiviikkona tokoiltiin Raisan kanssa pitkät pätkät taloyhtiön kentällä, vaikka lauantain koe menikin ihan pipariksi. Raisu nousi paikallaolosta. Sain Mämmelän Seijalta hyviä vinkkejä ja nyt harjoitellaan paikallaoloja seuraavasti:
- Jos Raisa nousee, käyn aina kieltämässä sitä ja palauttamassa paikalle. Sille täytyy olla ihan selvää, että mitä siltä halutaan (paikalla-käsky tarjoittaa, että siellä pysytään, kunnes minä vapautan perusasentoon).
- Harjoitellaan häiriöllisissä paikoissa (parkkipaikat, kauppakeskukset jne), niin että minä menen piiloon ja apuohjaaja (= Niina) jää vahtimaan Raisaa ja varmistaa, ettei se nouse
- Harjoitellaan paljon pitkiä paikallaoloja myös kotona ja tutuissa paikoissa, jotta saataisiin varmuutta lisää.

Itse suorituksiin lähtiessä Raisa ei ollut parhaassa viretilassa, koska en saanut itseäni kasattua tylsän epäonnistumisen jälkeen. Pisteitä saatiin kuitenkin alkuun ihan kohtuullisesti, vaikkei ihan parastamme näytettykään (seuraaminen 7, istuminen 9, luoksetulossa seisomisessa haistelua ja siitä 6), mutta ruutuun lähettäessä kehänauha lepatti tuulessa eikä Raisa katsonutkaan ruutuun, vaan lähti kehänauhalle ja siitä puiden juurelle lintuja jahtaamaan. Tässä vaiheessa koe keskeytettiin ja kyllä harmitti. Raisa osaa liikkeet tässä vaiheessa jo tosi hyvin (paikallaolon epävarmuutta lukuunottamatta), mutta silti meni koko homma ihan pieleen. Turhauttavaa! No, ei kun nokka pystyyn ja harjoittelemaan jatkoa varten. Nyt pitäisi ottaa toden teolla myös ohjattu nouto ohjelmistoon.

Olen harjoitellut Raisan kanssa kapuloiden palauttamista perusasentoon ja siinä kapulan pitämistä, vaikka lasken käsiä Riitan ohjeiden mukaan naksuttimen avulla. Nyt kapula pysyy hienosti suussa, vaikka ojennan kädet kapulaa ottamaan Raisan suupielien viereen. Ruutua harjoitellaan taas hetken verran vihjesanaa "missä ruutu" vahvistaen niin, että kysyn missä ruutu ja Raisa saakin lähteä heti sen jälkeen ruutuun pinkomaan. Ei kuun vaan lisää töitä ja toivotaan, ettei lähestyvä juoksuaika estä osallistumista sprinkkujen TOKO-mestaruuteen.

Ei kommentteja: