keskiviikkona, lokakuuta 14, 2009

Nupun ja vauvojen suunnitelmia, Täplän agilitymenestystä

Aloitetaanpa Nupun eli Jangas Dolce Vitan kuulumisista. Nuppu on ollut syksyllä Pauli-isännän kanssa ahkerasti metsällä ja he ovat saaneet noin kolmisenkymmentä linnun ylösajoa ja Nuppu on kiltisti mennyt maahan ja pysähtynyt lähes jokaiseen. Haku on ilmeisen tehokasta, kun lintuja on lähtenyt siivilleen runsain määrin. Noutokin on kuulemma sujunut ja Pauli lupasi lähettää Nupusta noutokuvia pikapuoliin. Olisi ollut kiva saada Nuppu syksyllä kokeisiinkin, mutta koska vesityö on käymättä (en huomannut asiasta tarpeeksi ajoissa informoida), ei Nuppu voisi hyvästäkään työstä huolimatta saada tulosta noiden tärkeiden vesityöpisteiden uupuessa. Vedessä työskenteleminen ei olisi mikään ongelma, mutta...

Nupulla olikin tullut yllättäen juoksu jo kuukausi sitten (joulun ajan sijaan), joten astutus mennee kevääseen ja F-pentue syntyy toivottavasti sitten ensi kesänä. No, onpahan aikaa etsiä Nupulle sopivaa sulhasta :) Kunpa metsästyskokeissa palkitun uroksen löytyminen olisi hieman helpompaa... Kyllähän muutkin koetulokset ja MH toki paljon kertovat.

Täplä eli Jangas Behaving Badly puolestaan osallistui viime viikonloppuna ATT:n agilitykisoihin Amanda Nummelinin kanssa. Valitettavasti nolla jäi saamatta, mutta 5 vp ja 10 vp:n tuloksilla koirakko saavutti sijat 2. ja 3. Oli siis ollut varsin kinkkiset radat. Onnea loistavalle koirakolle ja springereiden agilitymestaruudessa nähdään!

Eilen olikin vähän tynkäryhmä vauvoja koolla, kun Pipsalla on juoksu ja Sanna on muuttopuuhissa. Mutta toisaalta mukana olevat pennut tottelivat paremmin kuin hyvin ja tekivät hienoa työtä. Harjoittelimme kepeille lähetyksiä ja takaapuolenvaihtoja noin 20 cm kapealla kujalla, jonka päässä oli namikippo palkkana. Pennut alkoivat jo hieman tehdä pujotteluliikettäkin! Dantekin meni tosi hienosti, kunhan Viivi antoi tarpeeksi tilaa pojannaskalille eikä työntänyt sitä omalla liikkeellään pois kepeiltä. Nyt vaan jatketaan harjoittelemalla lisää takaapuolenvaihtoja, valsseja koiran edessä, etäisyyden ottamista sivusuuntaan ja hankalampia keppikulmia. Tästä on hyvä jatkaa. Nämä asiat pitäisi saada kuntoon ennen talvitaukoa, jotta keväällä saisimme nopeasti opetettua pennut suorille kepeille.

Harjoittelimme myös ekaa kertaa pituutta ja pöytää, eikä kumpikaan tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Hankalasta kulmasta putkeen meno vaati vielä hieman harjoittelua, mutta näitä harjoituksia tulee vaan jatkaa ahkerasti.

Puomin alastuloa harjoiteltiin vauvapuomilla niin,että pennut saivat juosta suoran osion alusta maahan asti. Ellan tarttee vielä harjoitella remmissä, kun vauhti kiihtyi niin kovaksi, ettei pysähtyminen onnistunut ajoissa. Dante ja Essin kanssa voi jo harjoitella joka kolmas tai neljäs kerta samaa harjoitusta ilman talutinta. Kunhan vaan muistaa edelleen pitää namikippoa alhaalla ja vapauttaa pennun vasta sen oltua alastulolla piiitkän aikaa. Älkää olko turhan hätäisiä! Parempi opettaa joka kerralla pennun odottamaan siellä 10-20 sekuntia kuin hätäillä pois lähdössä. Ja muistakaa edelleen, että vain mennään-käskyllä saa jatkaa matkaan. Edelleen harjoitellaan ylösmenon harjoittelua erikseen.

Viimeiseksi otettiin nämä hieman hankalammat esteet samalla suoralla eli irtorengas (noin 10 cm korkeudella maasta) - pussi - pituus. Dantella Tiina auttoi hieman pitämällä pussin kangasta aavistuksen ylhäällä, tytöt suorittivat harjoituksen itsenäisesti. Taas sain ihastella taitavia pentuja ja ohjaajia :) Kisaavien ryhmän kanssa teimmekin MM-kisarataa.

Pennuille on tiedossa pentunäyttelyitä ja harjoittelimme hieman näyttelyitä varten. Ella, Lotte, Pipsa, Wilma ja Dante ovat tulossa Lahden pentunäyttelyyn. Wilma kuulemma esiintyy tosi hienosti Maijun kanssa Beritin harjoituksissa. Tuhannen kiitosta taas kerran Beritille hänen näkemästään vaivasta näiden pienten eteen.

Vielä ehtii ilmoittautua seuraaviin pentunäyttelyihin:

15.11 Helsinki ilm. 19.10.2009 mennessä

5.12 Helsinki ilm. 6.11 mennessä

6.12 Tampere ilm. 9.11 mennessä

Ei kommentteja: