sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Lahden pentunäyttely ja Seinäjoen kierros

ROP-pentu Castiog Dee-Bob, tuomari Eeva Resko ja VSP-pentu Jangas Easy Peasy

Tänään järjestettiin Lahdessa pentunäyttely, jonne oli ilmoitettu peräti viisi kasvattiani :) Tuomarina toimi Eeva Resko, jonka koiran käsittelyä oli ilo seurata, vaikka kehä olikin hieman myöhässä. Walesipentuja oli mukana peräti 9 kipaletta.

Sitten tuloksiin:

Parhaiten menestyi Jangas Easy Peasy eli "Pipsa", joka voitti luokkansa ja oli lopulta hienosti VSP-pentu :D Suuret onnittelut Pipsalle perheineen!

VSP-pentu Jangas Easy Peasy

Samassa luokassa toiseksi KP:n kera tuli Jangas Elin Kelin Klot eli "Lotte". Onnittelut Sannalle ja Lotelle!

PEK 2. KP Jangas Elin Kelin Klot kuva: Aino-Maria Väyrynen

Lotten arvostelu: "Hyvän tyyppinen, kallo-osa hieman raskas. Silmät voisi olla tummemmat. Pitkä, hyvä kaula. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Vankka luusto. Liikkuu sivulta hyvin, etu- ja takaliikkeet voisi olla paremmat."


Ilman KP:ta jäivät siskojen jälkeen myös varsin hienosti esiintyneet Jangas Elli-Velli "Ella" PEK 3. ja Jangas Ees-Taas "Wilma" PEK 4.

PEK 3. Jangas Elli-Velli

Ellan arvostelu: "Hyvän tyyppinen narttu. Hyvä pää. Riittävän tummat silmät. Hyvin kulmautunut etu- ja takaosa. Pitkä, hyvä rintakehä. Hyvä ylälinja ja luusto. Liikkuu hyvin."

PEK 4. Jangas Ees-Taas
kuva: Aino-Maria Väyrynen

Wilman arvostelu: "Hyvät mittasuhteet omaava narttu. Hieman karkea kallo-osa. Voisi olla tummemmat silmät. Hyvä ylälinja ja runko. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu suhteellisen hyvin sivulta, etu- ja takaliikkeet voisi olla paremmat. Hyvä luonne."

Velipoika Jangas Even-Stevens "Dante" oli PEK 2. Kiva, että pääsitte kaikki mukaan!!

PEK 2. Jangas Even-Stevens

Danten arvostelu: "Hyvin kehittynyt urospentu. Hyvä pää. Eturaajat pitäisi olla suoremmat. Hyvä luusto. Vahva runko. Hieman jyrkkä lantio.Takakulmat saisi olla voimakkaammat. Riittävän hyvät sivuliikkeet, etu- ja takaliikkeessä huomauttamista. Tarvitsee kehätottumusta."

Dante on tällä hetkellä hieman hassussa kehitysvaiheessa, alla kuva kahden kuukauden takaa...

Dante 5 kk

Lopussa esitettiin myös Jangas-kasvattajaluokka, joka oli rodun paras (ja ainoa) ja sai kunniapalkinnon! Suuri kiitos kaikille kasvattajaluokkaan osallistuneille pisamanaamoille handlereineen :D

Wilma, Ella, Lotte ja Pipsa kuva: Aino-Maria Väyrynen

Tässä vielä kasvattajaluokan arvostelu:
"Ryhmä hyvin kehittyneitä, vankkoja pentuja. Kaikilla hyvät etuosat, jollain hieman huomauttamista päässä ja silmien ympäryksessä."

Kotimatkalla Lahdesta auton tuulilasin pyyhkimet tekivät tenän ja sateisella tiellä kotiin ajaminen ilman pyyhkijöitä oli todella hermoja raastavaa: sydän kurkussa ja rystyset valkoisena päästiin onneksi perille asti pysähdyttyämme lähes jokaiselle matkan varrelle osuneelle huoltoasemalle...

Näytelyyn eivät osallistunut Jangas Enttententten eli "Essi" tahi Jangas Enni-Menni "Tara", mutta ne kuvattiin näin seitsenkuisina trimmauksen yhteydessä.

Jangas Enttententten "Essi"

Jangas Enni-Menni "Tara"

Eilen vietin päivän Seinäjoen näyttelyssä Raisan, Kati ja tätini Piten seurassa. Tulokset olivat vaatimattomat Raisalle EH 2. ja Katille EH 1. Tuomarina oli Helena Björkman, joka oli aika tiukka arvostelussaan. Täytyy kuitenkin sanoa, ettei Raisa suinkaan rumemmalleen hävinnyt, kun kaksi parasta narttua oli Benton W-pentueen kaunottaria. ERIä ei nartuissa jaettu kuin kolme kipaletta. Suuri kiitos Pitelle matkaseurasta :D Kotimatkalla poikettiin syömässä juustoportissa ja samalla tuli vierailtua Marimekon ja Pentikin myymälöissä humputtelemassa... Oli jo aikakin saada uusi olkalaukku töihin, kun edellinen marimekko yli kymmenen vuoden käytön jälkeen kului puhki ;)

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Voi mahdotonta, unohtui siinnä kaikessa tohinassa onnitella kasvattajaa onnistuneesta työstä! Paljon onnea pentujen menestykselle ensimmäisessä näyttelyssä. Kyllä meidän kelpaa näitä esitellä, kauniita pentuja ovatten koko kööri =o)