maanantaina, lokakuuta 19, 2015

K-pentue toiveissa joulun alla

Sandy astutettiin Krokolla viime viikon lopulla 14.10 ja 16.10, jolloin olivat Sandyn juoksupäivät 15. ja 17. Pentujen toivotaankin syntyvän noin 16.12. 
Sandy ja Kroko treffeillä romanttisessa iltahämärässä

Pentueen emä Jangas Huller om Buller eli "Sandy" on todella mukava walesilainen. Neiti asuu sijoitusperheessä ja on todella sosiaalinen ja helppo kaveri. Se on vauhdikas ja kontaktinhakuinen koira, jossa riittää potentiaalia monenlaiseen menoon. Neiti on suorittanut spanielien taipumuskokeen ja MH-luonnekuvattu. Se oli kuvauksessa sosiaalinen ja ystävällinen itsensä, kohtuullisen leikkisä, suhtautui reippaasti räminään, mutta pelästyi laukauksia. Taipumuskokeessa haulikonlaukaus ei neitiä pelottanut lain. Neidin luonteeseen voi tutustua myös objektiivisten kuvausten eli pentutestin ja MH-luonnekuvauksen kautta. Suuri osa Sandyn sisaruksista on luonnekuvattu. Näyttelyihin Sandy on osallistunut muutaman kerran ja saanut muutaman SA:n ja ollut PN-2 saaden vara-SERTin.

Jangas Huller om Buller "Sandy"
Sandyn suvusta löytyy paljon niin näyttelyissä kuin kokeissakin palkittuja koiria: muotovalioita, agilityvalio, jälkivalioita ja kauempaa myös käyttövalioita.

Sandylla on A-lonkat ja BLUP-indeksi korkea eli 113 (rodun keskiarvo on 100) ja terveet silmät. Sandy on ollut perusterve koko ikänsä eikä ole käynyt eläinlääkärillä kuin rokotuksilla ja lonkkakuvissa. Tästä on tulossa Sandyn ensimmäinen pentue. Sandystä on tehty myös MyDogDna-geenitesti, se ei kanna tunnettuja sairauksia ja oli monimuotoisuudeltaan rodun keskiarvoa parempi.

Sandy on astutettu Krokolla eli McTwister's Sweet Mogwai Gizmo . Kroko on palkittu näyttelyissä kahdella SERTillä ja kahdella vara-SERTillä sekä suorittanut spanielien taipumuskokeen ja MH-luonnekuvauksen mukavin tuloksin. Se on sosaalinen, leikkisä ja paukkuvarma.Kroko on kontaktinhakuinen koira, joka on helppo ottaa mihin vain mukaan. Se on itsevarma ja suhtautuu kaikkeen tuttuun ja tuntemattomaan positiivisesti. 
McTwister's Sweet Mogwai Gizmo "Kroko" nuorena poikana
Pojalla on siskonsa tavoin terveet lonkat (A/A, BLUP 109), kyynärnivelet ja silmät eikä se ole muutenkaan sairastellut. Tästä on tulossa Krokon toinen pentue.

 Pentue täyttää Springerspanielit ry:n jalostuksen toimintaohjeen.

Pentueen sukusiitosaste tulee olemaan 2,00 % kahdeksalta polvelta. Tällä kertaa sukusiitosaste on omaksi pentueekseni hieman tavallista korkeampi. Syynä on se, että kummatkin vanhemmat on geenitestattu (MyDogDna) ja perimältään varsin erilaiset. Ennusteena pentueen terveysindeksiksi on 103, mikä on tavallista korkeampi waleseille. 


Tässä vielä muutama hämärä kuva pariskunnasta treffeillä viime perjantaina:


Krokon ilme puhuu enemmän kuin tuhat sanaa: "Miksi pitää kiltisti istua, kun hemaiseva tyttö on ihan vieressä?!

Ei kommentteja: