perjantaina, lokakuuta 23, 2015

Pikaista TOKO-päivitystä

Maitoaivon muisti on hyvä, mutta niin pirhanan lyhyt, että lienee parempi päivittää viime viikkojen opit, ennenkuin mokomat kokonaan unohtuvat. Voi sitten taas aikanaan katsoa, että "ai niin, totakin piti harjoitella!".

   Viime viikon keskiviikko edelleen aika tukkoisena tokoiltiin Essin kanssa Tiltun kurssilla. Nyt ollaan siirrytty pitkissä seuraamisissa tekemään ilman kädessä olevaa namia, mutta käsi edelleen sen näköisenä, että siellä voisi olla nami. Essi on niin kovin innoissaan, että se välillä alkaa jopa näykkiä housujani. Perusluoksetulo on hyvä, paitsi perusasentoon tulossa on epävarmuutta ja hitautta ilman käsiapua. Nyt otettiin käyttöön hetkeksi kaksoiskäsky eli tänne-käsky uusitaan juuri ennen hidastusta ja perusasentoon tuloa. Jos Essi tulee kaksoikäskyn kanssa suoraan perusasentoon - iloinen palkka - muuten kolmas käsky ja vain suulliset kehut. Kotona peruuttaessa namilautasen kanssa edessä seisomiset ja maahanmenot. Lisäksi pylvään kierto kuntoon. Olisi taas paljon tekemistä :) Essi itse on ainakin innoissaan kuin ilmapallo!

Torstaina Raisan treeneissä käytiin läpi tunnaria ja seuraamista. Muuten Raisan seuraaminen on hyvällä mallilla: peruutuksetkin ovat kelvanneet lyhyinä vanhoilla säännöillä, mutta nyt pitkinä ne ovat luokattoman huonoja. Ohjeeksi peruutusta edelläni (valitettavasti vaan perjantaina nyrjähtänyt nilkka ei ole oikein sallinut lattialla kökkimistä) ja lisäksi peruutusharjoitukset perusasennosta taaksepäin pää alhaalla. Tunnari oli edelleen positiivinen yllätys, vaikka en ole saanut sitä vuoteen harjoiteltua kuin Sebastian apuohjaajana pari kertaa. Raisa menee laukalla kapuloille, etsii tunnollisesti omansa jopa yli kymmenen kapulan joukosta. Palkkaan toistaiseksi (selvällä vapautuskäskyllä!) jo matkalla tai kapulaan tarttumisesta ja kapulan pitämistä harjoittelemme erikseen. Kapula matalalta neitokaisen suuhun ja siitä nosto perusasennon luovuttamista varten. Nämä ovat onnistuneet hienosti kotonakin.

Keskiviikkona käytiin Ojangossa itsekseen treenaamassa ja hyvin olivat liikkeet edistyneet. Edes kentällä keikoillut varis ei juuri haitannut. Vain yhden kerran Raisa kävi sen ajamassa lentoon, kun lähetin sen kiertämään ja varis oli merkistä parin metrin päässä. Huonoa ajoitusta siis omalta osaltani. Paikalla istuminenkin onnistui vaakun lähellä. Siitä on kuvakin odottamassa puhelimessa. Essillä on hyvä motivaatio hommaan ja silläkin liikkeet edistyvät. Ruutukin on otettu ohjelmistoon aina silloin tällöin.

Eilisissä tokoissa kävimme läpi kauko-ohjausta, jossa Raisalla on epämääräinen sekatekniikka, jossa se heiluu kuin heinämies, mutta lopulta on samassa paikassa kuin alussakin. Muutama vinkki: maahanmenosta istumisessa on jo aiemmin kiinnitetty huomiota ryhdikkääseen istumisasentoon, nyt kriteeriksi se, että jalat tulee nostaa rungon alle yhdellä hypähdyksellä.

Merkin kierto sujui todella hienosti ja vauhdikkaasti myös hyppyjen ohi. Jatkossa enemmän häiriöitä kiertoliikkeeseen ja lisäksi noita luoksetuloja kaikenlaisten houkutusten ohi. Hypyn neiti kiersi, mahtoikohan keskiviikon harjoitus 40-45 senttisillä esteillä ollut hieman liikaa sille. Toisaalta se kyllä hyppii ojan yli toistametriä pitkiä loikkia... Kurjaa, jos vanhuus ja vanhat krempat alkavat näkyä muuten niin pirteässä tytsyssä. Tällä hetkellä tokoilu tuntuu hirmuisen kivalta ja motivoivalta, kun nilkka ei oikein salli agilityä.

Tiistain treeneissä kokeiltiin amerikkalaista versiota agilitystä, nimittäin Gamnbler agilityä, ihan noin niin kuin tuulettaakseen agilityn harjoittelua. Se oli ihan hauska kokeilu  kertaalleen ulkona ja vaati ihan uudenlaista ajatusmaailmaa agilityyn, kun esteistä sai eri määrän pisteitä ja puolessa minuutissa tuli ehtiä suorittaa mahdollisimman monta (paljon pisteitä antavaa) estettä. Lopussa oli Gambler, jossa koiraa tuli ohjata kauempaa (onnistui hienosti kisaavilta!).
Amerikkalaiset säännöt lyhykäisyydessään
Tällaista rataa tehtiin tiistaina:
http://agilitycoursemaps.com/CourseMap.aspx/Details/1352

Oli hauska katsoa, kuinka eri tavoin ohjaajat valitsivat ratapätkät ja kuinka pisteitä saattoi tulla hyvinkin eri määrä näennäisesti saman tyylisiltä radoilta. Ihan hauska kertaluontoinen harjoitus illan pimeydessä, kun ohjaajat saivat tehdä enemmän aivotyötä ja koirat kävivät muutamaan kerran tekemässä kisamaista harjoitusta :) 

Ei kommentteja: