maanantaina, lokakuuta 05, 2015

Viikonlopun touhuja

Ensimmäiseksikin Sandyn eli Jangas Huller om Buller juoksu alkoi viimein tiistaina ja neiti tulee meille tulevana torstaina, jolloin saadaan alkaa odottaa astutusajankohtaa :) Näyttää siis, että mikäli kaikki menee toiveiden mukaan pennut syntyisivät jouluksi. Olin kyllä luvannut itselleni (ja Stigille), ettei meille tule enää joulupentuja, mutta katsotaan... Näin se naisen mieli muuttuu.

Lauantaina olimme Sandyn kanssa Hyvinkäällä näyttelyssä, jossa oli latvialainen tuomari. Sandy esiintyi kivasti, mutta juuri alkanut juoksu ei tietenkään auta takapään käyttöä, kun sitä inhottaa kaikki takaosaa koskeminen ja alkanut juoksu näkyi hieman liikkeessäkin tai sitten lihakset ovat hieman juntturalla. Onneksi neiti on niin läpeensä sosiaalinen, ettei tuomarin koskeminen siltikiään kammoksuta - päinvastoin tuomaria voi pussata joka tapauksessa. Neiti palkittiin EH3.-tuloksella käyttöluokassa seuraavanlaisella arvostelulla:

"Medium size. Nice type. Enough strong in bones. Feminin head. Enough long and strong muzzle.
Excellent ear set. Expressive dark eyes. Could be stronger topline in movement. A bit rounded croup. Enough deep chest. Excellent temperament."
Jangas Huller om Buller

Sandy

Viikonloppuna on ahkerasti treenailtu omien karvatassujen kanssa. Essi on harjoitellut pitkiä seuraamisia todella onnistuneesti. Myös luoksetulot ja liikkeestä maahanmenot alkavat olla hyvällä mallilla. Hyppykin on sujunut ihan ongelmitta, kun sitä on muutamaan kertaan kokeiltu. Kauko-ohjauskin on aika hyvällä mallilla. Nyt pitäisi vaan saada paikallaolot ja kapulan pitäminen kuntoon. Viivi ja Dante lupautuivatkin paikallaolotreeneihin, joten nyt täytyy vaan sopia yhteistreeneistä.

Raisan kanssa treenailtiin launtai-iltana Ojangossa Sebastianin toimiessa upeasti apuohjaajana. Poika laittoi tunnariesineet (hieno liike, vaikka palautus olikin ravissa) ja vei namia ohjatun kippoihin (onnistui hyvin joka kerta). Lisäksi harjoiteltiin vauhdikasta kartion kierto ja sieltä ruutuun meno-leikkiä onnistuneesti ja hyppynoutoa ollessani entistä enemmän sivussa. Paikallaistumistakin tuli harjoiteltua, kun pienet silmät kertoivat tytön hyvin istuvan paikallaan. 4-vuotias oli jo uskomattoman taitava liikkuri apuna :)

Eilen käytiinkin jalkapalloilevien aikuisten ja leikkivien lasten vieressä tokoilemassa häiriötreeniä, joka teki todella hyvää. Häiriöt hieman vaikuttivat tekemiseemme, joten täytynee nyt alkaa enemmän hankkiutua hankaliin paikkoihin harjoittelemaan. Zetassa eka istuminen epäonnistui Raisan valuessa maahan, sen jälkeen koko liike hyvin. Merkille lähetyksissä on vielä tekemistä ja niissä itseäni hiukan jännitti lähelle pomppiva pallo ja juoksevat ihmiset ja se varmaan hiukan näkyi Raisassakin. Luoksetulo vierelle merkkien lomasta vauhdikkaasti ja lopuksi purkille lähetyksiä ja suuntia (ohjattu nouto namipurkille noutokapulan sijaan). Ne ovat onnistuneet rauhallisissa treeneissämme lähes poikkeuksetta, mutta nyt oli vaikeampaa, etenkin jos joku kulki niin läheltä, että se vaikutti minuun - ja sitä kautta koiraan! Toki osa häiriöistä oli niin isoja, että jouduin hetkeksi ottamaan Raisan kokonaan perusasentoon viereeni, kun pari pikkutyttöä tuli kyselemään, mitä me teemme ja pieni poika ajoi ohitsemme pyörällä parin metrin päästä...Vastaavia häiriöitä ja taukoja voi tulla kokeessakin, joten treeni teki todellakin hyvää. Nyt pitäisi vaan heittää laiskuus romakoppaan ja saada aikaiseksi paljon tuon kaltaista harjoitusta.

P.S. Sain viimein päivitettyä kuvia I-pentujen lonkkakuvista ja  Danten agilitymestarikuvan.

Ei kommentteja: