lauantaina, huhtikuuta 02, 2016

Ulkoilua, treenailua ja vierailuja

Viime päivinä on nautittu auringon paisteesta, pentujen kanssa ulkoilusta ja koirien kanssa treenailusta. Raisan kanssa päästiin ohjattuihin treeneihin sekä torstaina että perjantaina ja kummatkin menivät todella hyvin.

Torstaina TOKO-treeneissä tehtiin kisamainen harjoitus. Olin valinnut liikkeet zeta (tuttu ja turvallinen), tunnari, kauko-ohjaus (noudot kiva saada liikkuroituna) ja ruutu puoleen väliin. Raisa oli suorastaan käsittämättömän pätevä: zeta meni varmaan ja tuttuun tyyliin, tunnarissa laukalla kapuloille, tarkasti löytyi oma, mutta palauttaessa hieman pureskelua ja ohjaajalle noottia lopusta, jossa taas kiirehdin kapulaan tarttumisessa. Ohjattu samalla tavoin muuten hienosti merkille meno, sinne pysähtyminen, vasemman kapulan nouto, vauhdikas palautus, mutta lopussa taas turhaan hosuin. Eli pitäisi muistaa tehdä treeneissä taas pitämisharjottelua, vaikka hosun käsineni lähellä. Ruutuun piilotettiin Raisan näkemättä lelu: eteenmeno hieno, samoin pysähdys, fokus hyvin ruutuun ja laukalla sinne, kunnes vapautus noin metriä ennen ruutua lelua kohti. Oli ihan käsittämättömän hieno treeni :)

Perjantaina rally-tokossa jatkettiin samalla tyylillä ja tehtiin voittajaluokan rataa siten, että koulutusohjaajat Ritva ja Hanna tarjosivat mahdollisuuden käytösruudun harjoitteluun kahden muun koiran suorituksen aikana. Raisa pysyi ongelmitta, koko ajan katsekontaktia pitäen. Mieletöntä! Itse liikkeistä hypyn jälkeen pitää muistaa heti antaa seuraamiskäsky, peruuttaminen on vielä toisinaan hankalaa ja "molemmat oikeaan täyskäännös" täytyy muistaa tehdä tarpeeksi ajoissa. eteentuloon oikealta puolelta pitää muistaa jättää tarpeeksi paljon tilaa.
Lasse-isä 6,5-vuotiaana

Pennut ovat saaneet ulkoilla torstaina ja tänään. Tänään pentujen isä Lasse eli Don's The Upper Ten osallistui Lahden KV-näyttelyyn, mutta Johan Juslin palkitisi kauniisti käyttäytyneen isäkoiran EH1-tuloksella. Näyttelyn jälkeen Elina kävi pentuja katsomassa ja sen jälkeen myös kolme tulevaa perhettä kävi kylässä ja auttamssa pentujen vahtimisessa ulkona - ja kyllä niissä jo olikin vahdittavaa näin toisella ulkoilulla...



Pojat tutkimusretkellä

Kate

Kamelia auringossa

Karlsson

Mitä tämä on? Miettii Karlsson.

Kate touhuilee

Kiss

Knight tutkiskelee

Knight

Komisario inspekteeraa

Tutkimuksia tehdään joka paikassa

Mitäs täältä löytyy?

Lapset ja koirat sulassa sovussa

Kajsa siskon perässä
Tällä viikolla pennut ovat myös opetelleet syömään oikeita lihaisia luita:
Mun vai sun vai yhteinen?

Tytöt painii





Ei kommentteja: