lauantaina, elokuuta 10, 2019

Kotkan ruusun ROP-juniori Touho

Eilen kävin hakemassa sijoitusnartut Lyylin ja Salman meille illaksi trimmiin ja odottamaan seuraavan päivän näyttelyä. Salma pisti illalla pitkälleen sängyn viereen, kun taas yllätyksekseni juoksuinen Lyyli kitisi puoli viidestä alkaen aamusella. Niin, olin kyllä tainnut illalla nukahtaa ihan samaan vikinään. Lyylin juoksu alkaa ilmeisesti olemaan parhaimmillaan, kun se kiusasi muita koiria pelehtimään kanssaan. 

Tänään lähdettiin huonosti nukutun yön jälkeen kohti Kotkaa Niinan ja Sebastianin kanssa. Mukana olivat Touho eli Jangas Nosy Parker, Lyyli eli Jangas Kajsa Kavat, jonka Niina oli luvannut esittää ja jolle metsästettiin EH:ta ja Salma eli Jangas Lightning, jonka olin ilmoittaunut vahingossa Ellin sijaan... Huomasin virheeni heti ilmoittautumisen vahvistuksen saatuani, mutta silloin oli jo myöhäistä eikä koiran vaihto onnistunut järjestäjien puolesta (siis kysyin kyllä!). Menomatka näyttelyyn meni hyvin, kun Salma ja Touho matkustivat auton takakontissa ja Lyyli oli Niinan jaloissa etupenkin jalkatilassa. Näyttelypaikalle oli parkkipaikoilta piiitkä matka, joka kuljettiin häkin, tuolin, yhden juoksuisen nartun, yhden nartun perään vetävän teiniuroksen ja kolmannen innokkaan narttukoiran kanssa. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja oleskeltiin kuumassa hieman turhankin kauan, mutta oli tosi kiva vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia ennen kaikkea Mawredd-kennelin Kirstin kanssa.

   Aika pitkälti tavoitteet täyttyivät beligialaisen Rudy Feyaertsin arvostellessa:

Touho eli Jangas Nosy Parker oli ainoana junioriluokassa, palkittiin SA:lla ja oli ROP-juniori ja PU4. Touho on komea jo vaatimattomassa 14 kk iässä :) Nyt on vielä muutama näyttely syksylle Touhon kohdalle varattu. Touho esiintyi hyvin iloisesti ja varsin asiallisesti.

Tässä vielä arvostelu:  "Pleasing type & outline. Beuatiful head & expression. Excellent overall conformation. Good bone & substance. Good depth of brisket. Well angulated front & rear. Lovely coat. Very happy mover."

  Salma eli Jangas Lightning oli aika kevyessä kunnossa ja karvassa ja palkittiin H:lla, vaikka se esiintyikin todella reippaasti ja iloisesti. Tämä ei nyt ihan mennyt odotusten mukaan, vaikka kieltämättä 2-vuotias narttu näyttää edelleen junnuikäiseltä... 

Lyyli eli Jangas Kajsa Kavat ei ole oikein isännän kanssa esiintynyt ja on edelleen tosi laihassa kunnossa, mutta sai EH:n Niinan esittämänä ja ihan hyvin tyyppi menikin :) Ainoana luokassaan sen tulos oli siis KÄY EH1. 

Jangas Kajsa Kavat

Ei kommentteja: