keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Raisa voitti agilityssa maxi-möllit!

Raisalle ei mitä ilmeisimmin tehtykään eilen lobotomiaa, kun tänään neitokainen osallistui jo epävirallisiin agilitykisoihin tehden hyvää - jollei suorastaan loistavaa- työtä. Kysyin eilen eläinlääkäriltä, josko Raisan kanssa voi osallistua eikä se kuulemma haittaa. Agilityn huumassa kun se ei kuitenkaan muista alkaa raapia haavaa auki. Eikä muuten muistanut haavaansa koko aikana.

Lähdimme Tampereen Seudun Koirakerhon (TamSK) epiksiin Sorkkalan navetalle hyvissä ajoin, Raisan auton perässä potta päässään. Perillä kävin ensin ilmoittautumassa ja tutustumassa rataan ennen kuin hain Raisun ulkoilemaan (ilman tötteröä siis). Navetalla odotustilat on tosi ahtaat ja tuntui, että olemme kolmen tulen välissä, kun takana oli ärtyisä kääpiösnautseri ja sivulla kaksi hmm... riehakasta belggaria. Raisa käytti odotusajan paikallaoloharjoitusten lisäksi riehumiseen. Ilmoitin Raisan maxi-luokkaan, jossa esteet oli 55 cm korkeudella.

Radalle päästessämme neiti oli kuin viilipytty: odotti kiltisti lähtölupaa, pysähtyi ja jäi odottamaan useammaksi sekunniksi puomin kontaktille minun kehuessani sitä ja vasta käskystä jatkettiin matkaa kolmen esteen hyppysuoralle, josta putkeen, jonka päätä ei näkynyt. A:lla Raisa ei ihan saanut pysähdyttyä, mutta yritys oli hyvä. Hyppy, putki ja putkesta kauniisti käteen ja aika hallitusti seuraavat kaksi toisiaan 90 asteen kulmassa ollutta estettä (vaikka puomi oli tyrkyllä takana), mutta valssaukseni A:n edessä myöhästyi ja napero oli menossa suoraan sinne... Onneksi pikkuneiti on äärettömän kiltt ja tuli luokseni kutsusta ja jatkoimme virheittä myös loppusuoran kolme estettä aina maaliin saakka :) Jäi älyttömän hyvä mieli. Raisa jaksaa keskittyä ja tehdä täysillä töitä myös uudessa ja aika hankalassa paikassa (eka kertaa mattoalustalla), maxi-esteet eivät olleet minkäänlainen ongelma, se keskittyy ja kuuntelee uskomattoman hienosti. Itseltäni olisin voinut vaatia enemmän, mutten Riesalta. Tuloksena siis puhdas rata.

Sini Kaukinen oli tehnyt mielestäni tosi kivan mölli-radan, vaikka nollia ei Raisan lisäksi juuri tullutkaan (ehkä yksi mideissä, muttei yhtään mineissä, vaikka niitä oli peräti 17 kpl). Raisa voitti maxi-luokan ja aikaakin jäi kontaktien pysähdyksistä huolimatta yli 10 sekuntia käyttämättä. Esteitä radalla oli 15 ja ihanneaika oli 50 sek.

Oli kiva huomata, että Raisa alkaa oikeasti olla kisavalmis, kunhan saadaan vielä viilattua kepit, rengas ja keinu kuntoon tässä kahden kuukauden aikana (mölli-luokassahan näitä esteitä ei ollutkaan). Kaikissa on vielä hiomista, mutta mikään ei ole suinkaan toivottomassa vaiheessa.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Onnea taitavan Raisan hienosta agidebyytistä!
T: Hanna