perjantaina, helmikuuta 29, 2008

Nuppu kyläilemässä

Nuppu-sisko eli Jangas Dolce Vita kävi tänään kylässä emäntänsä Riikan kanssa. Nupun perhe asuu nykyisin Irlannissa, mutta he ovat tällä erää käymässä Suomessa "hiihtolomalla", vaikka varsinaisesti hiihtämisestä ei etelä-Suomessa voi oikein puhuakaan ;) Nuppu muistuttaa edelleen hurjan paljon Kati-mummuaan ja on oikein hellyydenkipeä ja kiltti olento. Mummuaan isompi ja vahvempiluustoinen toki, mutta siihen ei tietty paljon vaaditakaan... Nuppu tulee sunnuntaina mukaamme kylpylävisiitillekin. Raisa oli aluksi hurjana siskolle, mutta hetken kuluttua yhteinen sävel taas löytyi ja sisaruksilla oli meno päällä. Raisu tosin joutui hetkeksi jäähylle vankilaan yhden heittovuoron ajaksi. Niina seisottikin Nuppua, joten kuviakin on tulossa. Nupun selkä ei ole palohaavojen jälkeen saanut koko karvapeitettä hoitovirheestä johtuen. Jos selkää olisi alusta asti hoidettu samoin kun pään palovammoja olisi karva todennäköisesti palautunut entiselleen. Nupun pikkuemäntä Silja on innostunut näyttelyistä ja kesälle onkin tarkoitus katsoa muutama näytelmä Nupunkin varalle, vaikkei siitä mitään tähteä varmasti koskaan tulekaan karvattoman selkänsä kanssa. Sovittiin myös, että saan viedä Nupun lonkkakuviin ja MH-luonnekuvaukseen :)

Raisa on saanut olla jo toisinaan hieman aikaa ilman tötsäänsä ja huomenna poistetaan tikit päästä. Haava on hyvin umpeutunut ja rupi siisti.

Eilen käytiin Ojangossakin treenaamassa. Hyvin meni, harjoiteltiin ilman välipalkkoja seuraaminen, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja hyppy.

Seuraamisessa aloitin taas virittelyllä ja lelun repimisellä, seuraavaksi muutama perusasento namipalkan kanssa. Ensin tehtiin pari lyhyttä suoraa ja sen jälkeen pidempi kuvio. En katsonut Raisaa, mutta se tuntui tulevan varsin kivasti vieressä.

Luoksetulot olivat keskiviikkoiltana tosi laiskat ja hitaat, kun jätin namipalkan pysäytystä ajatellen Raisan taakse. Niinpä otimme eilen vain suoria luoksetuloja ja palkkasinpa kerran vain juoksemisesta luo. Ei kai neitokainen ole alkanut ennakoimaan?

Liikkeestä maahanmeno meni tuttuun tapaan hyvin ja varmasti. Hyppykin onnistui tosi hiensoti: ei tällä kertaa vinoon hyppäämistä ja malttoi odottaa käskyä, istui heti ekalla käskyllä ja loikkasi asiallisesti takaisinkin. Hypyn jälkeen kunnon palkkaa lelun repimisineen.

Noutamista harjoiteltiin taas ohjatun noudon kapulalla ja kaninkarva palkkana. Raisa malttoi odottaa erillisissä paikallaoloharjoituksissa kapulan lentäessä, vaikka kiertelin sitä ympäri ja hain itse kapulaa, mutta kerran se karkasi ennen käskyä kapulaa hakemaan. En kieltänyt, vaan otin perusasentoon, kiitin kapulasta ja palkkasin. Kaksi toistoa ja Raisa malttoi odottaa ja toi kapulan hyvin. Se ravaa edelleen luokseni, mutta tarttuu empimättä kapulaan ja tuo sen suorinta tietä perusasentoon. Tuohon vauhtiin kiinnitetään sitten myöhemmin huomiota, nyt haluan saada onnistuneita perusnoutoja ja Raisan varmaksi perusteista: odotetaan kapulan lentäessä, tartutaan siihen heti ja tuodaan suoraan perusasentoon ja odotetaan siinä lupaa irrottaa.

Ruutua harjoiteltiin luoksetulona ja palkka pysähdyksestä ruudussa. Lähetin Raisan tyhjään ruutuun ja se menikin sinne ihan hyvin, tarkistettuaan ensin kentän laidalla olevan repun ;) Toisella kertaa neiti laukkasikin suoraan ruutuun.

Sisällä ollaan harjoiteltu parin askeleen siirtymisiä sivuittain (Raisa käyttää tosi nätisti ja innokkaasti peppuaan), istu-seiso kauko-ohjausta (matka jo 2-3 metriä eikä etenemistä juuri tapahdu), peruuttamista (naksun kanssa kaksi askelta, nyt pitäisi yrittää saadakolmea askelta taaksepäin) ja hiukan noutojakin.

Ei kommentteja: