perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Horjuvia askeleita ja jauhelihan maiskutusta


Pentulaatikon lauma on kasvanut ja kehittynyt hurjaa vauhtia viime päivinä! Keskiviikkona Sanna kävi äitinsä kanssa kylässä ja samalla vierailulla otin hetkeksi Pallotytön seikkailemaan työhuoneen lattialle. Tyttö on uskomattoman reipas tapaus ja käveli pitkin matolla, muovipussin päällä, pyyhkellä ja pariin kertaan laminaatillakin, jolta se tosin joutui palaamaan takaisin, koska tassut luistivat alta kuin bambilla järven jäällä konsanaan.

Pennut ovat alkaneet leikkiä entistä enemmän keskenään ja ne ovat hyvin innokkaita käyttämään hampaatonta suutaan. Ne tarttuvat kaveria kunosta, niskasta tai jalasta, ihan siitä riippuen mikä sattuu olemaan parhaiten hollilla. Naperoiden mahat ovat edelleen suloisen pullukat ja etutassut ovat kuin kevyillä michelin-ukoilla. Kokoa ja näköä on tullut sitten viime viikon. Pallotyttö suurimpana painaa 1300 grammaa ja pieni ja pippurinen Hämäläinenkin 970 grammaa.

Pennut ovat olleet jo niin innokkaita käyttämään suutaan, että hankin niille ensimmäiset (kissan)lelut. Raisa tosin edelleen lapsellisena tyyppinä oli sitä mieltä, että lelut kuuluivat todellisuudessa sille... Leluja on tutkittu ja ihmetelty ja onpa niitä yritetty napata suuhunkin. Raisallekin jouduin etsimään uuden lelun kaapista, jotta se ei tuntenut itseään sorsituksi.
Naamiotyttö tutustuu uusiin leikkikaluihin

Eilen vierailemassa olivat Niinat (2 kpl) ja tänään oppilaistani Chrisu ja Alle, jotka tekevät pennuista ja niiden kehityksestä diplomityön 9-luokan lopettaessaan. Tänään pentujen elämässä tapahtui muutenkin ihmeitä. Pentulaatikosta poistettiin väliseinä ja loppuosaan lisättiin sanomalehtia ja lehtisilppua vessaosaksi. Uskomatonta, mutta totta, sieltä löytyikin heti ensimmäiset pissat ja kakat.

Tänään maisteltiin myös ensimmäistä kertaa jauhelihaa ja se maistuikin niin hyvin, että pennut meinasivat imeä myös sormet mukana. Maito toki tekee yhä edelleen kauppansa.

Raisan mielestä vieraat ovat todella kivoja, ja ainoa ongelma koituukin siitä, ettei se aina meinaisi malttaa hoitaa vauvojaan, kun se vaan haluaisi istua vierailijoiden sylissä tai vieressä. Onneksi pennut inisevät aniharvoin. Tyytyväisiä tyyppejä siis.

Peruutusten vuoksi kaksi sijoitusnarttua etsii vielä omaa rakastavaa ja harrastavaa kotia ensisijaisesti pääkaupunkiseudulta.

Verinäytteenottoa järjestetään Hakunilassa kahtena seuraavana tiistaina ja Hemuli kahden poikansa kera on ainakin ilmoitettu mukaan. Tarmo ja Nuppukin toivottavasti pääsevät mukaan.

Ei kommentteja: