tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Pennut parin päivän ikäisinä


Yritän kovasti reipastua ja saada kotisivutkin päivitettyä lähiaikoina kunnolla. Ja kuviakin on eilen pennuista otettu, mutta en ole niitä vielä saanut nettiin. Pentupäiväkirjaakin aloittelin, muttei sekään ole vielä juuri edistynyt. Ensimmäiset pentumaiset päivät ovat vaatineet niin paljon voimavaroja, että tämä nettiraportointi on ollut sivuosassa.

Raisa on yhä edelleen esimerkillinen äiti, joka viettää kaiken aikansa pentulaatikossa yhdeksikköään hoivaten. Ruokaa se syö kolmesti päivässä ja annokset ovat niin suuria kuin tuore äiti saa vaan millään syötyä. Maitoa tuntuu hyvin riittävän, koskapa pennut ovat hiljaisia ja tyytyväisiä. Punnitsin tänään koko lauman ja painot vaihtelivat 260-420 grammaan. Kaksi pienintä keisarinleikkauksessa syntynyttä "Hiras Hämäläinen" ja "Pallopoika" on vielä painoltaan alle 300 grammaa, muut 300-400 gramman välissä ja suurin "Pallotyttö" painaa jo tuon 420 grammaa. Juu, ja nämähän on vaan ne pentulaatikkonimet eli ne "työnimet". Rekisterikirjoihin tulevat nimet alkavat E:llä ja pentujen omistajat antavat aikanaan ihan oikeat lempinimet.

Tällä kertaa pentulauma on niin suuri, että osaa naperoista on vaikea erottaa toisistaan. Hiljalleen vasta alamme tutustumaan toisiimme. Tuo Hämäläinen erottuu helposti pienen kokonsa takia, vaikka tällä hetkellä se on ihan yhtä törmäkkä kuin muutkin sisaruksensa, vaikka joutuukin tekemään hieman enemmän töitä ängetessään nisille.



Kuvassa Raisan "Esikoinen"

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Voi, toinen on niin pieni ja soma =) Kuononpääkin vielä ihan saman värinen kun tuo alusta...