tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Naperot kasvavat


Tänään saapui sähköpostissa iloinen yllätys: Sinttu oli askarrellut blogilleni uuden (ja ihkaensimmäisen!) bannerin :) Katsokaa ja ihastelkaa. Kuvassa on D-pentue noin viiden viikon iässä ja natiaislauman kuvaaminen sai aikanaan hien virtaamaan ja hermot koetukselle. Kuvassa ovat vasemmalta alkaen Remu, Manteli, Paavo, Tarmo, takana riehumassa Raisa ja Raisan takana piilossa Tico, josta näkyy vain päälaki sekä kiltisti makoileva Nuppu. Saakohan tästä yhdeksän pennut jengistä ikinä yhteiskuvaa?! Sinttu kyllä lupautui jo talkoisiin, joten kaipa se on pakko yrittää ;)

Muuten pentulaatikossa on vielä rauhallista, mutta pennut ovat kuitenkin jo aikamoisia "menopelejä", jotka hoipertelevat reipasta vauhtia tappijaloillaan, ainakin maitobaarin auetessa. Raisa viettää yhä enemmän aikaa poissa pentulaatikosta ja käy vaan imettämässä siellä pienokaisiaan. Pennut saattaavat nukkua muutamankin tunnin keskenään tyytyväisinä, kunhan mahat on täynnä. Maitoa tuntuu tulevan todella paljon, koska naperot saavat mahansa hetkessä täyteen. Kakka on edelleen löysää, vaikkeivat pennut olekaan ihan niin pahassa sotkussa kuin ennen. Josko tämä helpottaisi parin päivän päästä, kun Raisan antibioottikuuri loppuu. Silloin saan poistaa myös tikit niin pennuilta (kannusten kohdilta) kuin Riesaltakin. Pentujen silmät ovat edelleen tiukasti ummessa eivätkä ne vielä kuule.
Yllä Pallotyttö kiitää ruokailemaan
Vaikka muuten kehitys etenee vielä näennäisen hitaasti, on suurin osa pennuista jo ehtinyt kaksinkertaistaa painonsa. Ensimmäisenä ehti Hämäläinen (7. vrk), seuraavana päivänä Pallopoika ja Laikku ja tänään (9. vrk) Pallotyttö, Tumma poika ja Pisama. Eivätköhän Esikoinen ja Vauhtiraitakin pian kaksinkertaista painonsa. Pentujen painot vaihtelevat tällä hetkellä 515 ja 715 gramman välillä. Ihan potria lapsia siis.

Eilen Niina ja Vaikka-vaari poikkesivat kylässä. Veikka tosin sai pitää etäisyyttä Raisaan ja vaaveihin eteisessä oleskellessaan. Raisa ei juuri isästään välittänyt, kun pappa ymmärsi pysyä tarpeeksi kaukana Raisun pienistä kullannupuista.

Näyttää siltä, että kaikille hauvavauvoille on jo koditkin odottamassa. Neljä niistä jäänee pääkaupunkiseudulle, kaksi Pirkkalaan, yksi Kouvolaan, yksi Ouluun ja yksi Ruotsiin saakka. Sijoitan muutaman tyttären.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Onpa tosiaankin hieno banneri, tahtoo myös tollasen ;)

Ja pennut näyttävät kasvavan ihan silmissä näin pelkästään kuvistakin seuraten.

Remukin alkoi blogistiksi, linkki löytyy meidän kotisivuilta..