lauantaina, syyskuuta 11, 2010

Paavolle ja Reetalle toinen nollavoitto agilityssa :)

Tänään oli Paavon Jangas Dirty Harry ja Reetta Huovisen vuoro loistaa agilityssa: he saivat hienosti nollan Tuomo Pajarin hyppyradalta ja voittivat koko luokan. Kisaajia Maxi-1 luokan radalla oli 18 ja kisat järjestettiin Varkaudessa. Suuret onnittelut Paavolle ja Reetalle!! Pian se kakkosluokka kutsuu teitäkin :) 

Velipoika Remu Jangas Direct Action on puolestaan kunnostautunut kyyhkysjahdissa noutavana koirana :) Remun blogista löytyy myös kuvia Jarkko-isännän ylpeästä apulaisesta. 


Siskotyttö Nuppu Jangas Dolce Vita jatkaa tunnollisesti pentujen hoitoa, vaikka se yhä enenevissä määrin viettää aikaa myös muualla kuin pentulaatikossa. Mahakin tuntuu rauhoittuneen ja pennut nukkuvat masut pyöreinä. Toissapäivänä Nuppu oli järjestänyt meille hieman jänitystä elämään. Tullessani kotiin iltapäivällä ihmettelin, etteivät sähköt toimineet jääkaapissa, keittiön yhdessä pistorasiassa tahi TV:ssä. Totesin, että sulake lienee palanut ja Stig saa sen sitten korjata palatessaan kotiin. Mies kiltisti vaihtoikin sulakkeen, muttei kulunut kuin hetki ja kuului piff - ja taas sulake paloi. Samalla Stig huomasi, että työhuoneesta tuli savua ja kummallinen haju. Nuppu oli ilmeisesti protestoinut kurjaa kohtaloaan ja pissannut koiran pedille, josta pissa oli valunut läpi lattialle. Ja Murphyn lain mukaisesti juuri siinä kohtaa kulki radion johto, jota joku aikaisemmista pennuista (Raisa pentuna tai Raisan omat pennut) oli hieman työstänyt hampaillaan. No, onneksi sulake pelasti tilanteen ja selvisimme säikähdyksellä, mutta katastrofin ainekset olivat siis koossa... Pentuhuoneessa ei siis tällä kertaa kukaan naperoista saa lupaa tassutella aitauksen ulkopuolella. 

Pennut kasvavat kovaa vauhtia edelleen ja tänään syntymäpainonsa ehti tuplata kolmikko pikku-Masi (edelleen se isoin pentu 644 gramman painollaan), Artturi (606 g) ja Valkovuokko (492 g). Nyt vielä odotellaan, että Rusoposki, Kanerva ja Tulppaani saavuttavat lisää painoa. Mr Cool alkaa jo kovasti avata silmiään ja silmänurkista näkyy hieman tummaa. Lähipäivinä varmaan koko porukka alkaa hiljalleen nähdä ympärilleen.  


Wilma eli Jangas Ees-Taas osallistui tänään taippariin, mutta ei valitettavasti päässyt hausta läpi. Nyt jälki ja vesinouto onnistuivat puolestaan tosi hienosti. Haku oli kuulemma turhan suppeaa, mikä on sikäli nuoren koiran kohdalla ihan positiivinen piirre. Jos haku on nuorena laajaa, tulee siitä yleensä vanhemmiten todella pitkälle loittelevaa... Wilma oli kuitenkin pitänyt hyvin yhteyttä emäntään, käyttänyt nenäänsä ja laukauksesta jatkanut hakua. 


11.9.2010 Sastamala (Äetsä) t. Simo Syrilä SPA0   

Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilmaa ei juuri muut koirat kiinnosta. Haistelee ihmisiä varovasti ja antaa kosketella. Hyväksytty. 
Haku ja laukaus: Vilma käyskentelee metsässä pistoja tehden. Eteneminen on varovaista ja innotonta. Ajoittain Vilma ihmettelee metsää ja ryhmää, välillä nuuskii maavainua käyttäen mättäät. Laukauksen jälkeen jatkaa. Pitää yhteyttä ohjaajaan, joka osaa sopivasti kannustaa. Hylätty. 
Jäljestys: Vilma ohjataan jäljelle. 1. osuus varoen, kulma tarkasti. Jäljestys varmenee toisella osuudella loppua kohden. Kiertää kaadolle takakautta. Nuuhkii kaadon. Hyväksytty. Vesityö: Empien veteen ja mietiskelyn jälkeen uimaan. Noutaa pukin ohjaajalle käteen. Hyväksytty. 
Tottelevaisuus: Vilma on kuuliainen koira. Hyväksytty. Yhteistyö ja yleisvaikutelma: ohjaaja osaa kannustaa nuorta koiraa sopivasti. Hiukan lisää treeniä, jotta metsä ja sen hajut tulevat tutummiksi. 
Kokonaisarvostelu: Hylätty.

Ei kommentteja: