sunnuntaina, syyskuuta 26, 2010

Springereiden agilitymestaruus

Eilen järjestettiin Tampereella Springerspanielit ry:n agilitymestaruus, josta tulikin kaiken kaikkiaan 16 tunnin kokonaisuus, kun aamulla lähdettiin matkaan puoli kuusi ja illalla hieman ennen kymmentä raahustettiin kotiin. Aamulla aloitettiin Maksi1-luokan radoilla ja pääsin heti jännittämään kasvattieni Pipsan Jangas Easy Peasy ja Danten Jangas Even-Stevens suorituksia. Kummatkin osallistuivat ensimmäisiin kisoihinsa ja ikäähän nuorisolla ja juuri ja juuri se vaadittu 18 kuukautta,huomautettakoon vielä, että kyseessä on kummankin ohjaajan ensimmäinen agilitykoira. Danten ensimmäinen kisa alkoi hieman epäonnisissa merkeissä, kun toisena esteenä olleesta renkaasta Dante hyppäsi vierestä ja Viivi jäi katsomaan pituudelle kiitäävä koiraa, joka huomasi emännän jääneen jälkeen ja hypätessään kääntyi katsomaan taaksepäin ja samalla rojahti pituusesteen päälle satuttaen tassunsa. Niinpä Dante poistui radalta emännän sylissä. Myös Pipsan eka rata alkoi hieman onnettomasti, kun se pääsi hyppäämään ekan esteen väärään suuntaan. Toiset radat sujuivat kummallakin jo varsin hyvin. Dantelle tuli puomin kontaktivirhe (treeniä, treeniä) ja kaksi kieltoa ja yliaikaa keppien sisäänmenolta. Tulos kuitenkin jo heti tokasta kisasta :) Todella hieno suoritus ekakertalaisilta. Pipsallakin tulos oli jo tosi lähellä. Tulos muuttui hylkäykseksi, kun Mika ei ottanut pujottelun sisäänmenoa uudelleen tai korjannut loppupujottelua, vaan jatkoi matkaa maaliin suorittamatta keppejä loppuun.Videolta näkee selvästi, että koira reagoi kepeillä isännän kädenheilautukseen ja tulee käden perässä pois pujottelusta. Rata on kuitenkin varsin ehjä kokonaisuus, vaikka harjoiteltavia asioita nuorisolla - tottakai - vielä onkin. Tuomarina 1-luokilla toimi Kari Jalonen. Tässä videot B agilityradoilta:
Danten kisasuoritus

Maksi2-luokassa kisasin taas itse Rommin McTwister's Red Onion kanssa ja Rommihan oli taas toosi taitava: saimme kolmannen perättäisen nollaratamme ja tällä kertaa 3.-sijoitus riitti hienosti myös LUVA-tulokseen. Rommin nousu korkeimpaan 3-luokkaan on siis vain yhdestä LUVA-tuloksesta enää kiinni. Samalla Rommi voitti myös mainion "Matkalla mestariksi"-kiertopalkinnon
Rommi - Maksi2-luokan paras springeri
3-luokkien aika tuli vasta iltapäivällä ja omalta osaltani väsymys alkoi viedä voiton. Raisa Jangas Duck Soup oli radalla taitava, mutta kartturi ihan hukassa ja hidas, joten tuloksena hylkäys. Pyllistelin kolmannella esteellä ohjaamatta koiraa tippaakaan ja tokihan se otti aidan väärään suuntaan. Remun emäntä Kaisa lupautui onneksi kisaamaan Raisun kanssa toisen kisan, joka menikin varsin vauhdikkaasti ja iloisesti. Jopa niin vauhdikkaasti, että hylkäys tuli Kaisan olettetua Raisaa todellisuutta hitaammaksi. Eli emme saaneet uusittua yhdistyksen agilitymestaruutta kolmanteen kertaa, Raisa kun on voittanut pystin vuosina 2008 ja 2009. Kotiin päästiin yömyöhällä varsin uupuneina. Viivi-paran päivästä tuli aika tuskainen hänen vielä sairastuttuaan reissun päällä iltapäivästä. 

Artturi ja Lilja unisina
Illalla uni jo painoi silmäluomia, mutten malttanut olla hyysäämättä hetkeä pieniä pentupalleroisia. Yöllä heräsin pennun itkuun, kun Artturi oli suorittanut vankilapaon ja huusi portin vieressä olleessaan yksin lattialla äitin imettäessä sisaruksia pentulaatikon puolella. Siirsin pienen pojan pentulaatikkoon ja saatoimme kaikki jatkaa uniamme. 
Leikkiä lyömme, se on työmme
Jauhelihan maistelua on edelleen jatkettu ja leikit sen kun kovenevat ja lelut ovat ahkerassa käytössä. Pienet söpöliinit ovat aivan ihanassa iässä. Pissat ja kakat tehdään ihan itse ja aika paljon niitä tuleekin papereilla päällystettyyn osaan pentulaatikkoa. 
Raisa-tätikin kävi tervehtimässä meitä siskonlapsia
Raisakin sai tulla pentulaatikon reunalle tervehtimään neperoita. Ja kauniisti se haistelikin pieniä. Välillä pentujen ininä saa tädin kiirehtimään työhuoneen portille touhua ihmettelemään.

Tänään pennut ovat saaneet vierailijoitakin, kun Nupun perhe kävi tyttöä ja vauvoja moikkaamassa ja illalla Masin omistajat Janni ja Juha ovat tulossa käymään pentuja katsomaan. Nuppu oli tuttuun tapaan ihan innoissaan nähtyään kotiväkeä, mutta jäi silti vielä kiltisti suurperheen äidiksi luoksemme.  
Valkovuokko ihmettelee maailman menoa

Kiinnostus leluihin lisääntyy koko ajan ja hauskat naperot kantavat jo pienen pieniä pehmolelujaan ja natustelevat niitä. Pennuille hankitut siili ja ja orava ovat siis kovassa käytössä. Possu ei ole saanut vastaavaa kansansuosiota. 

Kanervan mielestä siili on eri kiva kaveri

Ei kommentteja: