perjantaina, syyskuuta 10, 2010

Pikkuväki viikon iässä


Nupun pennut täyttivät eilen jo ensimmäisen viikon. Ne ovat kasvaneet hurjasti ja tänään sekä Lilja että Mr Cool olivat jo kaksinkertaistaneet painonsa sitten syntymän. Tulppaanin paino on vielä 373 g, kun taas isoimmat pikku-Masi (598 g) ja Artturi (552 g) ovat jo yli puolen kilon painoisia "voipaketteja".Sain päivitettyä tämän päiväiset kuvat viikon ikäisistä pennuista kotisivuille Pentuja-sivun yhteyteen.

Pentulaatikosta kuuluu lähinnä vain tyytyväistä mutinaa ja maiskutusta. Pennut ovat jo erittäin tehokkaita löytämään tiensä nisille ja Nuppukin viihtyy jo osan aikaa poissa pentulaatikosta. Pennut nukkuvat tyytyväisiä äitimamman verrytellessä varmastikin kivistäviä lihaksiaan. Kirsut ovat tummuneet entisestään ja pennut ryömivät jo tehokkaasti eteenpäin. Monesti Nuppu ei ehdi edes makuulle, kun naperot roikkuvat jo tissillä. Bio Sensor-ohjelmaa on jatkettu ja nyt pennut alkavat inistä lähes poikkeuksetta joutuessaan pää alaspäin ja selälleen.



Tassut kohti taivasta (Mr Cool)

Nupun maha on rauhoittunut sen saatua ruoan mukana maitohappobakteeria, vaikka edelleen se tulee päästettyä yöllä ulos kertaalleen tai muuten kakat tulevat helposti sisälle. Päivät se selviää jo hyvin katrastaan hoitaen itsekseen.
"Viisaat päät yhdessä?"

Eilen Nupun perhe eli Pauli, Riikka ja lapset Joonatan ja Silja kävivät Nuppua ja pentuja moikkaamassa. Voitte vain kuvitella kuinka onnellisen näköinen Nuppu oli heittäytyessään selälleen Paulin rapsutettavaksi. Tänään pennut pääsivät filmitähdiksi, kun FST:ltä oli kaksi ihmistä kuvaamassa Stigiä pappaohjelmaan nimeltä "Farsor" ja samalla he kuvasivat pentuja kanssamme. Eli marras-joulukuussa pennut saattavat vilahtaa TV-ruudussakin. Nuppu ei pistänyt pahakseen pentulaatikon vierellä olevia ihmisiä, vaikka eivät he tietty pentuihin koskeneetkaan.



Pennut ovat jo oppimassa kovaa vauhtia uusia taitoja, vaikka vielä asiat vaativatkin aikaa. Alla Rusoposki yrittää jo kovasti ryömiessään nostaa mahaa maasta. Vaikka Nuppu vielä edelleen tunnollisesti "vaihtaa vaipat" pennuilta eli nuolee masut ja putsaa pissat ja kakat, yritti Valkovuokko jo kovasti kakata itsekseen, varsin hyvällä menestyksellä. Eikun fleecehuopa pesuun ;)


Ei kommentteja: