lauantaina, tammikuuta 09, 2016

Raisalle rally-tokon alokasluokasta sijoitus 3.

Tänään pääsimme odotettuun ja hiukan jännitettyynkin ensimmäiseen rally-tokokisaamme. Aamulla lähdettiin ajamaan Vantaalta lasten kanssa, käytiin lounaalla äiteen luona ja jatkoin Raisan kanssa matkaa lasten jäädessä tyytyväisinä mummulaan. Olin mielestä aika hyvissä ajoin, mutta niin oli kisakin, joten sain saman tien hakea Raisan mitattavaksi. Se mitattiin 47,5 cm korkuiseksi eli 30 cm esteet tulevat eteen ihan kuin olin ajatellutkin. Samalla saatiin siis kisakirja ja tarkastettiin siru.

  Vaikka halli oli ahdas, Raisa käyttäytyi mallikelpoisesti. Laitan ratapiirroksenkin huomenissa, mutta kerrottakoon radasta jo sen verran, että se sisälsi 14 suoritettavaa kylttiä ja kummatkin 1 pisteen menetykset tulivat spiraali oikealle-tehtävästä (kyltti numero 13). Sen suorittamista kuvaa parhaiten se, että toisella kierroksella olin niin sekaisin, etten ollut varma, kuinka paljon oli jo pyöritty... Siitä "as" eli koira ohjaajan jäljessä pois asennosta sekä "tal" eli talutin kiristynyt. Monesti tuntuu muutenkin seuraaminen hieman leviävän noissa spiraaleissa, kun se ei Raisan mielestä ole ihan tokoseuraamista tuollainen pyöriminen - lisää harjoittelua siis niihin!

Ratapiirokset löytyvät kaikista päivän kisoista myös Rally-tokoyhdistyksen sivuilta: Ratapiirrokset

  Eli Jangas Duck Soup ALO HYV 98 pistettä ja sijoitus 3./32!! Tuomarina toimi Iiris Harju ja tuomariharjoittelija Jaana Karppinen oli myös paikalla.

Kyllä se on edelleen ihan Super-Raisa :) Sain tänään varattua kisapaikat myös kahteen seuraavaan koitokseen tammi-helmikuulle. Tokokisapeikkokin pidettiin kurissa (tilannne 3-0 minulle). Kehään mennessä Raisa vain haisteli, mutta onneksi tunnen jo vanhan kettuni: perusasentoon ottaessani ja vastatessani "valmis" oli Raisu heti tikkana kartalla! Kivoja palkintojakin saatiin muovipussillinen tuliaiseksi kotiin.

1 kommentti:

Kayisi kirjoitti...

Onnea!! Hieno aloitus rallyuralle :)