sunnuntaina, tammikuuta 10, 2016

Saanemme esitellä: Doniol High Five To Jangas

Olen nähnyt kasvattiani Pikoa pennusta asti agilitytreeneissä ja se on mielestäni äärimmäisen hauska walesilainen: aina hyväntuulinen kaikkien kaveri, jossa kuitenkin löytyy myös intoa tekemiseen ja halua tehdä ohjaajan kanssa töitä (niin ja kasvattajatädin kanssa myös, kunhan taskujen sisältö on kohdillaan ;) Kun Pikon ja erittäin hyväluonteisen englannintuonti Aunen pentue sitten toteutui, halusin kovasti saada pennun jatkoa ajatellen. Femma löysi hyvän sijoituskodin Riihimäeltä helmikuun alussa.

 Tässä pieni esittely pennun vanhemmista:
Jangas Field Fennel eli "Piko" on ehtinyt moneen mukaan:
- sosiaalinen niin koiria kuin ihmisiäkin kohtaan
- näyttelyistä sillä on SERT ja kaksi vara-SERTiä
- hyväksytty taipumuskoe
- MH-luonnekuvaus suoritettu
- Agilityssä kisaa maksi-2 luokassa
- perusterve koira, jolla on A lonkat ja terveet silmät
- edellisessä pentueessa ollut lupaavia waleseja: mm. SERT-voittaja ja kahdella kuvattu A-lonkat
- sisaruksista suurin osa suorittanut taipumuskokeen ja MH-luonnekuvattu, seitsemällä kuvatulla terveet lonkat ja silmät (yhdellä ylimääräisiä ripsiä)
Doniol H-pentueen vanhemmat Aune ja Piko
Glanffwrd Rachel Wall eli Aune on:
- Englannin tuonti hieman erilaisesta suvusta
- luonteeltaan ihastuttava, reipas koira
- palkittu ERIllä näyttelyissä
- hyväksytty taipumuskoe
- pelastuskoiraksi koulutettu
- perusterve koira, jolla C lonkat ja terveet silmät
- edellisessä pentueessa lupaavia nuorukaisia: mm. kahdella hyväksytty taipumuskoe ja yhdellä vara-SERT

  Doniol High Five To Jangas tunnettiin pentulaatikossa nimellä Hani ja neiti sai meille muuttaessaan kutsumanimen "Femma". Neiti on osoittautunut heti alkuunsa reippaaksi, toimeliaaksi ja innokkaksi noutamaan tavaroita ja leikkimään. Napero rentoutuu hyvin syliin ja on helposti käsiteltävissä. Femma on eläinlääkärin tarkastama ennen luovutusta ja kaikki oli kunnossa tarkastuksessa. Pentutestissä (autotallitesti) se oli reipas ja eteenpäin pyrkivä. Femma täytti kahdeksan viikkoa 6.1 ja asettui tänne taloksi  tänään.

Neidin kanssa aletaan heti tehdä  töitä tapakasvatuksen ja harrastamisen eteen. Aloitimme jo heti katsekontakti- ja malttamisharjoitukset ja huomenna jatketaan remmissä kulkemisella ja yksinoloharjoituksilla. Näiden lisäksi aloitetaan harjoitella omaa nimeä, pentunoutoa syliin, istumista, maahanmenoa, perusasentoon tulemista, seuraamisen alkeita, luoksetuloa ja putkea kotosalla. Maailmaan tutustutaan hiljalleen omassa pihassa, lähimetsissä ja kauempana autoillen, bussilla ja hälinään totutellen. Näitä tärkeitä viikkoja ei todellakaan hukata, vaikka neidille ei vielä pysyvää kotia olekaan tiedossa. Koiramaisia tapoja (kuten puremisvoimakkuuden hallintaa) pääsee harjoittelemaan ja pattereita purkamaan mm. Nano-veljen kanssa. Meillä on taas touhua talo täynnä, kun koiraneitikin vaatii oman osansa huomiosta.

Tässä muutamia kuvia neidistä lähiviikkojen ajalta:

Doniol High Five To Jangas (8 viikkoa)


"Femma" tunnettiin pentulaatikossa Hanina

Rentona kasvattaja-Mirkan sylissä
Tässä kuvia aiemmilta viikoilta:
6-viikkoisena (kuva: Aino Väyrynen)

(kuva: Aino Väyrynen)


5 viikon iässä (kuva: Jaana Jaakkola)

Pihatouhuissa (kuva: Jaana Jaakkola)

5-viikkoisena



Ei kommentteja: