maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Agiliitoa ja sosiaalistamisharjoituksia

Lotte

Viikonloppuna oli silti hulinaa, vaikka periaatteessa oli kerrankin sellainen hetki, ettei ollut juuri mitään suunnitelmia... Lauantaina osallistuttiin Raisan kanssa Janne Pukkilan agilitykoulutukseen, jossa radat olivat mukavia, sujuvia ja kuitenkin tarpeeksi haastavia. Itselle alkoi tulla hyvä olo, jotta ehkä tästä agilitystä taas tulee jotain, vaikka pitkä tauko tuntui ottaneenkin koville (siis minulle, ei Raisalle).

Lauantain agilityuutisiin kuului myös Remun (Jangas Direct Action) ja Kaisa Majasen kisadebyytti, joka oli onnistunut hienosti, vaikka kisakirjassa saldo näyttääkin 3x hyl. Remu oli totellut ja toiminut hienosti, pienet ohjausvirheet aiheuttivat hylkäykset. Nopean koiran kanssa pienen pienikin virhe aiheuttaa väärille esteille menemistä. Hienoa kuitenkin, että uskaltauduitte kisaamaan! Sama alku Raisallakin oli kisoissa: ensin harjoiteltiin kolme hylkyä ja sen jälkeen alettiin saada tuloksia :)

Lauantaina Paavo (Jangas Dirty Harry) Reetta Huovisen kanssa osallistui Varkauden näyttelyyn jai oli sai käyttöluokassa EH 1. Arvostelu oli hyvin tosi hieno.

Kolmas D-pentueen veljeksistä eli Tarmo pääsi sitten sunnuntai-iltana Raisa-siskon ja Kati-mummon kanssa agiltytreeneihin Ojankoon. Sinttu ja Tarmo jaksoivat lähteä tänne keppejä, rengasta ja keinua treenaamaan ja ihan hyvin ne menivätkin. Renkaan Tarnmo suorittaa jo vauhdistakin itsenäisesti, keinu vaatii vielä tukea ja keppejä täytyy valitettavasti ohjata kädellä. Yleinen yhteistyö näyttää mielestäni koko ajan vaan paranevan ja Tarmo viilettää kovaa vauhtia pieniä radan pätkiä, kunhan Sinttu vaan muistaa koko ajan tarkaan ohjata. Tarmo on tosi mainio tapaus :)

Lotte-pentu pääsi puolestaan tutustumaan maailmaan sunnuntaina. Aloitimme aamun pihatalkoilla, jossa se sai tavata ison liudan mukavia naapureita, kaivaa kuoppia rikkaruohojen kitkemisen nimessä ja osallistua hiekan levittämiseen. Iltapäivällä lähdimme ensimmäiselle metro- ja kaupunkireissulle. Onneksi väsynyt pentu nukkui kiltisti metromatkat sylissäni, tallusteli reippaasti kävelytiellä Lauttasaareen Tarun luo ja tapasi matkalla ensimmäiset ohiajavat autot, moottoripyörät, bussit, pyöräilijät, rullalautailijat, juoksivat, seisovat kalastajat tai muuta jännää. Pentu käveli tosi reippaasti ja kauniisti taluttimessa, vaikka tämä oli vasta toinen kerta talutin kaulassa :) Osan matkasta naperoa kannettiin vuorotellen joko minun tai Tarun sylissä, kun se alkoi olla ihan zippi. Aikamoinen napero tuo pikku-Lotte.

Lotte ja Raisa peuhaavat pihassa

Illalla Sanna kävi vielä Waden kanssa pihassamme vauvelia leikittämässä ja pikapuoliin Sannan pitäisikin päättää, josko Lotte muuttaa heille. Lotte leikki ja touhusi Waden kanssa ja tällä viikolla Raisakin on alkanut entistä enemmän leikkiä tyttärensä kanssa. On hauska seurata noiden kahden yhdessä nuhjaamista, vaikka ääni onkin hurja.

Ai niin, E-pennuille alkaisi olla aika varata aika rokotuksille, kun ne voi rokottaa kuulemma nykyisin jo ennen 12 viikon ikää. Nyt kuitenkin viikkoa ennen ensin matokuuri Axiluria kolmena perättäisenä päivänä.

Ei kommentteja: