lauantaina, toukokuuta 09, 2009

Pentutreffejä

Pennut äidin kukkapenkissä... kääk!

Eilen lähdettiin Tampereelle Katin, Raisan ja Loten kanssa, mutta matkalla poikettiin vielä Kirkkonummella Ellaa (Jangas Elli-Velli) moikkaamassa. Tyttö oli huimasti kasvanut, oikein topakka ja syötävän söpö tapaus. Lotella ja Ellalla oli kova meno päällä ja ne leikkivät innolla pari tuntia. Välillä tapeltiin, kannettiin tavaroita tai käytiin kukkapuskassa pahoilla teillä ja Lotte törmäsi (sananmukaisesti) eka kertaa peiliin. Se yritti monta kertaa etsiä kaveria peilin takaa ja ihmetteli, kun toveri hävisi aina kun siirtyi itse kauemmaksi katsomaan peilin taa... Oli sitä hauska ihmetellä. Ella on selkeästi oppinut jo hyvin tavoille, se tuli täyttä laukkaa luokse syliin ja kävi näyttämässä aarteitaan Tiinalle ja Teemulle. Kuvia en valitettavasti saanut otettua, kun kameran akku oli ennen lähtöä ilmoittaunut käyneensä loppuun.

Tänään Lotte saikin tänne Tampereelle ison kasan sisaruksia leikkikaverikseen. Paikalle tulivat Hakalan perheen kanssa Sakke (Jangas Eager-Beaver), Salosten kanssa Wilma (Jangas Ees-Taas) ja Oreniusten kanssa Hani (Jangas Eye-Popper). Oli aivan ihana nähdä pikku-riiviöitä, joilla riitti hurjasti vauhtia :) Ne telmivät pihalla, metsän puolella ja vielä sisälläkin. Lisäksi treenattiin hieman TOKO-juttuja Wilman, Loten ja Saken kanssa. Erityisesti Wilman ahneus ja halu tehdä töitä, pitää kontaktia ja oppia uutta oli aivan ihailtavaa. Pikku Hämäläisestä on kasvanut oikein soma ja hyvän kokoinen Wilma-neiti. Välillä otettiin pennut syliin jäähylle ja sitten ne saivat taas jatkaa painimista. Wilma ja Hani keksivät, että ne voivat ryömiä sohvan alle ja haukkua sieltä toisilleen. Mainiot naperot, vaikka meteli olikin korviahuumaava. Lopuksi seisotettiin koko porukkaa ja saatiin niistä 8-viikkoiskuvat. Huomenna naperot täyttävätkin jo yhdeksän viikkoa! Kesällä koitan saada naperoille järjestettyä viiden kerran vauva-agilitykurssin Tampereella/Pirkkalassa. Toivottavasti suunnitelma vielä toteutuukin.

Painitaan niin vauhdikkaasti ettei kuvaaja pysy mukana

Lotte on joutunut tottumaan elämään ainoana pentuna. Eilen se oli työpäiväni ajan kotona Katin ja Raisan kanssa työhuoneessa ja yön se vietti boksissa Tampereella yöpyessämme. Nyt suuri osa pissoista ja kakoista tulee ulos, tosin vahinkoja sattuu, kun emäntä ei ole tarpeeksi huolehtivainen. Se tuntuu pystyvän pidättämään yllättävän kauan, leikkiessä ja touhutessakin pidätyskyky kestää tunnin verran, mikä on mielestäni tämän ikäiseltä aikas hienosti. Yön Lotte nukkui kiltisti.

Olipas tänään taas tosi hauska päivä pentuja seuratessa. On niin kiva nähdä niitä ahkerasti ja kyllä ne olivatkin viikossa jo hurjasti kasvaneet. Hyvin kuulemma ruoka maittaakin kaikille, että ei se ihme, että venyvät kokoa :)

Ei kommentteja: