torstaina, toukokuuta 21, 2009

Agilityä - treenejä ja kisoja

Aloitetaanpa tämän päiväisistä kisoista. Tarmo eli Jangas Da Vinci Code ja Sinttu Immonen tekivät kisadebyyttinsä. Tuloksena oli perinteiden mukaisesti HYL, mutta rata meni varsin vauhdikkaasti lukuunottamatta keinua ja keppejä, joissa Tarmo yritti rauhoitella ajautumalla kauemmaksi, koska esteet eivät ole vielä ihan varmoja. Rengas sen sijaan suoritettiin hienosta ja alku oli hieno, vauhdikas ja hallittu :) Tarmo on saanut kovasti lisää vauhtia ja mielestäni Sinttu liikkuu aiempaa jouhevammin radalla. Tällaiseen debyyttiin saa olla tyytyväinen. Täytyy nyt vaan lähiviikkoina treenata nuo viimeiset esteet kuntoon ennen agirotua.

Kuvia Tarmosta agilityssa

Ilmoitin hetken mielijohteesta Raisankin kisoihin, vaikka olemmekin aika talviterässä kummatkin pentujen jäljiltä. Raisa kuitenkin yllätti hyvin positiivisesti ja ekalta radalta (tuomarina Anne Huittinen) oli tuloksena 5 vp (olin keppien jälkeen tosi pahasti jäljessä ja söhläsin Raisan kiertämään aidan ympäri) ja tuloksellamme sijoituimme hienosti seitsemänneksi 48 koirakon joukosta Maxi-3 luokassa. Toiselta tahallinen hylky (juoksimme pikaista tietä maaliin), kun Raisa ajoitti hypyn niin väärin, että kaatui riman päälle rähmälleen ja pelästyin, josko se satutti itsensä enkä uskaltanut hypyttää sitä koko rataa, vaan ennemmin halusin palkata sen hyvin tehdystä työstä ja lähteä lenkille kävelemään ja katsomaan, että kaikki on kunnossa. Aika vauhtia sen kisan jälkeekin viiletti, joten taisimme selvitä säikähdyksellä. Hierojalla Raisu kyllä tarttis käyttää muutenkin.

Agirotuun lähtee tänäkin vuonna joukkue nimeltä "Veikan vaikeet" eli Jangasin D:t ja Veikka-isän pennut Remu (Jangas Direct Action), Raisa (Jangas Duck Soup), Paavo (Jangas Dirty Harry) ja Tarmo (Jangas Da Vinci Code). Varakoiriksi ilmoitettiin Tico ja Elvis (joka ei kylläkään ole Veikan jälkeläinen, mutta seuraa Paavon mukana kisapaikalle).

Tiistaina Raisan vauvat taas loistivat vauva-agilityssä: ovat hirmuisen innokkaita, reippaita ja oppivaisia naperoita. Teemu otti niistä kuvia ja videoita, joten saanen niitäkin jossain vaiheessa nettiin. Välillä mentiin niin vauhdilla, että viiletettiin putkestakin ohi, mutta yleensä laukattiin läpi sentään. Täytyy vaan muistaa ohjata putkeen kunnolla eikä kädessä saa olla lelua. lsiäksi tarttee vielä paljon vahvistaa putkea suorittamalla sitä luoksetulona. Myös keppejä, perusasentoa ja siinä katsekontaktia ja paikallaoloa harjoiteltiin. Hyvin pienet jaksavat keskittyä, vaikka välillä tietty tekisi mieli kiitää sisaruksia tai Metkaa katsomaan. Lopuksi porukka pääsi taas metsään leikkimään.

Pikku-Essi suorittaa putkea

Lotte on saanut kodin ja muuttaa nyt sitten parin viikon päästä Säilän Sannan, Samin ja walesiherran Waden luokse. Sanna oli tänään täällä käymässä ja treenaamassa pikku-Loten kanssa kisojen jälkeen :)

Lotte harjoittelee keppikujaa Sannan kanssa

Ei kommentteja: