keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Agiliitoa ja luoksetulon harjoittelua

Eilen oli taas vauvakurssi agilityssä ja mukana oli jo koko neljän sakki sekä Lotte leikkimässä poukan kanssa lopuksi. Pikkuiset ovat varsin taitavia TOKO-koiria ja osaavat jo hienot peruasennot, luoksetulot ja seuraamiset.

Luoksetulon suhteen on tässä vaiheessa erittäin tärkeätä muistaa, että pentua ei kutsuta luokse, ellei ole ihan varma, että se tulee. Luoksetuloa on hyvä harjoitella kahdella tavalla
- Apuohjaaja pitää pennusta kiinni, kun ohjaaja kulkee pennusta poispäin selkä pentuun päin. Ohjaajan pysähtyy ja kääntyy pentua kohti ennen kuin hän kutsuu pennun luokseen. Näin kutsuessa ohjaaja seisoo selkä suorana eikä näytä namia tai lelua pennulle ennen kuin se on ihan edessä. Siitä pennun voi ohjata vielä perusasentoon asti. Luoksetulosta tietysti kehuta ja palkka.
- Pennun ollessa vapaana ulkoa sitä kannattaa kutsua vain silloin, kun se itsekseen katsahtaa ohjaajaa tai on jo tulossa muuten kohti ohjaajaa. Silloin iloinen "Tänne/Täällä/Tule"-kutsu ja ohjaaja liikkuu vielä muutamaan askeleen pennusta poispäin houkutellen sitä luokseen. Loppuun taas kehut ja palkka.
- Muistakaa harjoitella edelleen luoksetuloa pillillä ja pillikutsusta tulosta aina superkiva palkka. Luoksetulo pillillä ei saisi koskaan epäonnistua.
- Jos pentu leikkii kaverin kanssa, touhuaa jotain mielestään tosi kivaa, leikkii lelulla tai muuta vastaavaa, niin on parempi jättää kutsumatta. Muuten pentu opetetaan olemaan tottelematta.
- Tämän ikäiselle pennulle vielä opetetaan asiaa, eikä siltä voi vielä vaatia tottelevaisuutta. Se vaihe tulee vasta myöhemmin, nyt on tärkein varmistaa, että jokainen harjoitus onnistuu. (Sanoo se, joka itsekin höpöttää pennuille ihan liikaa.)
Luoksetulon harjoittelua (Lotte)

Elli-Velli propelli eli täältä tullaan luokse ja lujaa!

Tara on menossa rokotuksille perjantaina ja Ellakin ensi viikolla. Hieno juttu! Ai niin, unohdin ihan edellisessä viestissä mainita, että pikku-Lotte painoi jo 7,5 kg. Aika iso pakkaus siis jo ;)

Ei kommentteja: