sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Yksitoistaviikkoisten pentujen pentukoulu

Tänään naperot täyttävät jo 11 viikkoa. Aika suorastaan lentää!

Kävimme tänään Ojangossa walesiporukalla treenaamassa: mukana olivat Tarmo ja Sinttu, Wade, Lotte ja Sanna sekä Niina, Paavo ja irlanninsetterin pentu Väinö. Aloitimme pentujen kanssa putken, keppejen ja kontaktien harjoittelusta, jatkoimme isompien poikien keppitreeneillä, pienellä radan pätkällä ja lopettelimme vielä Loten ja Danten pentukoulun merkeissä. Hyvin meni kaiken kaikkiaan. Uskomattoman hyvin pienet keksittyvät, vaikka välillä tekis tietty mieli vähän telmiä keskenään.

Lopuksi kentällä oli hurja tuuli, joka näkyy ja valitettavasti myös kuuluu videoilta. Pentukoulu kuitenkin jatkukoon. Kiitokset videoinnista Sannalle :)

Seuraamisharjoituksia voidaan jo hieman vaikeuttaa. Välillä kannattaa edelleen imuttaa pentua namin perässä, mutta toisinaan kannattaa harjoitella myös ilman namia seuraamista, jolloin nami nostetaan hieman ylemmäksi ja pennun pitäisi silti ottaa kontaktia. Tätä harjoitusta avittaa viikon takainen katsekontakti-harjoitus ohjaajan kävellessä. Muistattehan, että ohjaajan liike jatkuu koko: alussa on nami kädessä, hetkeksi nami ylös ja lopussa istuminen tehdään taas namin perässä.
Seuraaminen ilman namia nenän edessä (Lotte)

Liikkestä seisominen on pennuille ihan uusi liike. Tässä pennun ei ole tarkoitus seurata ohjaajaa tiiviisti jalassa kiinni, vaan reipas mennään-käsky riittää liikkeelle lähtöön. Kun pentu kulkee ohjaajan vasemmalla puolella, heitetään lelu rauhallisessa kaaressa oikeasta kädestä pennun taakse samalla kun annetaan TOP-käsky. Pentu saa juosta taaksepäin hakemaan palkkansa ja lopuksi kehut ohjaajan sylissä. Käsky voi toki olla myös seis tai seiso, mutta koirat helposti sekoittivat saman kuuloiset sanat kuten istu, seiso ja seuraa. Top-sana eroaa sikäli sopivasti kaikista muista käskysanoista.
Liikkeestä seisominen (Lotte)

Paikallaoloa harjoitellessa voidaan jo edetä askel askeleelta hieman kauemmaksi pennusta. Muista kuitenkin edetä hitaasti ja tee harjoitukset niin helppoina, että pentu onnistuu suorituksessaan joka kerta. Palaa vielä takaisin peruuttaen, jotta saat pennun aina palkattua istuvasta asennosta.
Paikallaolo hieman pidemmän matkan päässä (Lotte)

Ella treenaa paikallaoloa ja pysyy hienosti aloillaan.

Myös maahanmeno-harjoituksia on aika vaikeuttaa. Enää ohjaajan ei tule mennä kyykkyyn asti ja laittaa namia maata vasten, vaan hiljalleen ohjaaja alkaa nousta yhä pystympään asentoon ja nostaa käsiä, joissa nami on piilossa, yhä korkeammalle. Ensin käsky ja sitten odotetaan pennun menevän maahan ja saman tien, kun kynärpäät osuvat maahan tulee pentu palkita iloisesti namilla.
Maahanmeno (Lotte)

Tässä vielä video Tarmon ja Sintun agilityradan pätkästä, valitettavasti kuva ei oikein tarkentunut loppuradan aikana...
Tarmo ja Sinttu agilitytreeneissä

Ei kommentteja: