sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Kaksitoistaviikkoisten pentukoulu

Pentukoulu oikeastaan alkoi jo edellisen viestin luoksetulo-osioista, jonne lisäsin yhden videon.

Sen lisäksi voidaan jatkaa pillillä istumisen harjoittelua niin, että pentu istuukin tällä kertaa hieman ohjaajasta kauempana. Eli pennun ollessa noin 1-2 metrin päässä ohjaajasta vihelletään pilliin (yksi pitkä vihellys) ja ohjataan pentu istumaan niille sijoilleen käden avulla. Tärkeintä on siis saada pentu istumaan siihen paikkaan, jossa se oli vihellyksen kuullussaan. Hiljalleen matkaa voidaan alkaa kasvattaa ja pennun pitäisi istua aina siihen paikkaan, missä se on vihellyksen kuullessaan.
Lotte harjoittelee pillillä istumista

Ihan uutena asiana mukaan voidaan ottaa kauko-ohjausta. Avoimessa luokassa kauko-ohjaus sisältää osiot istu-maahan. Nyt opetellaan vasta oikeata tekniikkaa. Tärkeintä on, että pennun peppu pysyy koko ajan niillä sijoillaan, mutta etujalat tekevät töitä niin istumaan noustessa kuin maahan laskeutuessakin. Koko ajan ohjaaja auttaa kädellä ja palkkaa namilla jokaisesta asennonvaihdosta. Siis näin:
Kauko-ohjaus istuminen ja maahanmeno (Lotte)

Noutamista
harjoitellaan edelleen leikin varjolla vanhaan tapaan, mutta nyt voi alkaa harjoitella myös ulkona rauhallisessa paikassa, jos perusnoudot sisällä onnistuvat. Muistattehan aina ottaa ensin pennun vastaan ja vasta pennun kehuttuanne voitte kiinostua lelusta/dummysta. Muistakaa harjoitella noutamista myös dummyn kanssa. Tässä vaiheessa pennut yleensä tarttuvat ennakkoluulottomasti myös muihin materiaaleihin ja niin onkin hyvä antaa pennun kantaa ja noutaa välillä myös matalli- tai puuesinettä. Älä kuitenkaan anna pennun koskaan syödä puista noutokapulaa.
Lotte noutaa metalliesinettä

On tosi hyvä juttu, jos pennut pääsevät jo tässä iässä tutustumaan riistaan. Täytyykin ottaa jollain kertaa pentutreffeihin fasaanin raato, johon pennut saavat tutustua ja jota ne voisivat myös jäljestää ja ehkä joku niistä innostuisi kantamaankin lintua. Ellalle on jo tarjoutunut mahdollisuus tutustua niin kaniin kuin taviinkin. Vaikka pennuista ei tulisikaan metsästyskoiria, tulisi niiden selvitä aikanaan taipparin laahausjäljestä, joka on noin 120 metriä pitkä kuolleella kanilla tai fasaanilla laahattu jälki, joka sisältää yhden 90 asteen kulman.
Ellan kani :)

Kesälomani alkoi, joten aikaa alkaa olla kummasti aiempaa enemmän. Tosin ensimmäinen lomaviikko tuntuu aina kuluvan voimien keräämiseen.

Wilma, Tara ja Sakke ovat olleet rokotuksilla ja oikein reippaita naperoita tuntuvat olevan. Wilma on kuulemma oppinut uimaan ja saanut ekat agilityesteetkin mökille :)Painoakin on kertynyt jo 6,3 kg ja Sakelle huimat 8,3 kg. Sakke saa puolestaan nauttia juuri aidatusta pihasta ja elämä on kuulemma kovasti helpottanut :)

Dante painaa huimat 9 kiloa ja Ellallekin painoa on tullut runsaat 7 kiloa. Aika isoja rontteja ovat jo :)

Eilen treenattiin agilitya Loten ja Sannan kanssa (ja Waden ja Niinan & Paavon ja Väinön kanssa) ja tänään oli Tarmon ja Sintun kanssa treenit Ojangossa.
Tässä vielä kuva Sannasta ja Lotesta:


Essi Lindan ja Markuksen kanssa

Ensi viikonlopuksi olen lähdössä Tampereelle, joten koitetaan pitää pentutreffit 5.6, jos mahdollista. 7.6 onkin Karkun näyttely.

Ei kommentteja: