lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Agilitykoiran alut treenaavat putkea

Painileikit ovat jo hurjan näköisiä

Viime päivät ovat olleet erittäin vilkkaita pentujen elämässä. Torstaina tulivat pentuja katsomaan yhden narttupennun tuleva omistajapariskunta Rytkösen Tiina ja Teemu. Pennut esittivät silloin myös uusia temppuja: ensimmäistä kertaa kinasteltiin ja leikittiin jo niin hurjasti, että murinakin kuului asiaan. Sen lisäksi pennut ottivat ensimmäiset laukka-askeleet, hieman hatarasti tosin, mutta yhtä kaikki askellaji ei ollut enää käynti tai ravi. Työhuone alkaa olla jo kokonaisuudessaan tuttu paikka ja pennut kulkevat niin kirjahyllyn alahyllyllä, lasten keinutuolin jalaksien päällä, paperikorin takana ja päällä kuin olohuoneeseen johtavalla laminaattilattiallakin.

Illalla Siirtolan Outi ja Matti poikkesivat myös ja naperot pääsivät harjoittelemaan jauhelihan avulla seisomista. Ja muutenkin rymyjengi sai viilettää vapaana. Hauskoja tyyppejä. Erityisesti Pallotyttö, Laikku ja Esikoinen ovat kovia tyttöjä tutkimaan ympäristöään. Naamiotyttö saa puolestaan sotkeuduttua jalkoihinsa niin kirjahyllyssä kuin keinutuolin jalaksissakin kiipeillessään. Illalla sain Outilta tekstiviestin, että heillä omien yksi koirista oli haistellut vaatteet tarkkaan, toinen oli haistellut ja loukkaantunut ja kolmas oli ollut välinpitämätön. Myönnettäköön, etten osannut arvata kuka oli kuka, vaikka asiaa pohdinkin. Olisiko pikku-Metka ollut kiinnostunut, Nita loukkaantunut ja aikuinen Tessa välinpitämätön, vai...

Eilen perjantaina pennut saivat käyttöönsä tuon Niinan ja Maaritin hankkiman hienon vaaleanpunaisen putken. Ne suorittivat putkea yksitellen jauhelihan perässä ja Vauhtiraita innostui asiasta niin, että se viiletti putkea edestakaisin moneen kertaan. Muutama muukin pentu huvitteli putkea kulkemalla. Välillä putki oli ihan tukossa, kun käyttäjiä oli sisällä menossa joka suuntaan. Illalla myös työkaverin Bobo poikkesi pentuja moikkaamaan. Yöllä työpaikan illanvietosta palatessani pentulaatikossa oli rauhallista, mutta aamuyöstä herätessäni pentujen vinkunaan oli puolet laumasta valtoimenaan menossa olohuoneeseen ja meinasin potkaista niitä tullessani katsomaan, miksi ne inisevät. Kiltisti laatikkoon jääneet naperot siellä huusivat vankikarkureiden ja äitin perään.

Pallotyttö putkessa

Raisa on muutenkin osoittautunut ihanan pitkämieliseksi ja kiltiksi emoksi. Se jaksaa leikittää pieniä pentujaan kuuliaisesti, antaa niiden purra jalkojaan ja kävellä kaulan yli. Ainoastaan kipeästi imiessään ja nisiä repiessään äitikoira murahtaa pennuille ja ottaa kevyesti niitä suullaan kiinni koittaen kertoa, etteivät naperot saa olla niin kovasuisia. Muuten Raisan pitkäpinnaisuus on ihailtavaa. Se tuntuu muutenkin nauttivan pentujen keskellä makailusta.

Raisa leikittää Vauhtiraitaa tai ehkä tyttö sittenkin leikkii äidillään...

Pennut ovat alkaneet myös repiä ja kantaa tavaroita. Paperit saavat kyytiä ja muovipussista tai housunpuntista voi tarttua ja ravistaa. Tänään kävin äitini ja siskoni Riikan kanssa Ikeassa ja sieltä mukaan lähti iso kasa leluja pennuille. Hauskin oli laulava ankka, joka oli etenkin Pisaman mielestä ihana. Neitokainen nukahti lelun päällekin. Hiiret saivat Tummalta pojalta aikamoista kyytiä (ne ovat ihan varmasti nyt edesmenneitä) ja Pallotyttö ihastui punaiseen vauvojen leluun. Illalla myös Anssi poikkesi vauvoja tervehtimässä ja joku tyypeistä nukahti hänen syliinsäkin. Riikkakin nukutti samaan aikaan pari pentua sylissään. Pienet kun simahtavat niin kovin nopeasti riehuttuaan ensin toden teolla. Onneksi ne ovat kaikki samassa rytmissä, koko porukka joko hereillä tai nukuksissa.



Keskiviikkona osallistuin unkarilaisen Adam Miklosin luennolle. Hän tutkii työkseen koirien käyttäytymistä ja luento oli todella mielenkiintoinen. Samalla sain hankittua myös hänen kirjansa, oikein omistuskirjoituksella :) Kiitos vaan Heljälle tilaisuuden mainostamisesta. Mukana olivat myös mm. Virpi, Arja ja Kare.

Kaisa soitti ja kertoi Remun Jangas Direct Action osallistuneen näytelmään Saija Juutilaisen tuomaroidessa. Tuloksena oli EH 2. ja poika oli turhan iso ja maskuliininen tuomarin makuun, kuten edelliselläkin kerralla saman tuomarin kehässä (EH silloinkin tuloksena). Remu oli kuitenkin käyttäytynyt asiallisesti ja jatkoa seuraa runsaan viikon päästä. Remun kiva arvostelu löytyykin jo Remun blogista.

Ei kommentteja: