maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Monipuolinen menyy ja hurjat painit


Pennut ovat saaneet maistella mitä erilaisempia ruokalajeja eilen ja tänään. Puuron keran tarjoiltiin aamulla kananmunaa, päivällä nappuloita (Eukanuban Puppy & junior all breeds) ja illalla porkkanasosetta naudan jauhelihalla höystettynä. Kaikki on maistunut hyvin ja välillä täytyy etujalatkin tunkea kupiin ruokailua "nopeuttamaan". Mahat on ihan mahdottoman pulleat.
Elli-Velli porkkanavellissä

Eilen päivällä täällä poikkesivat yhden narttupennun tulevasta perheestä Toppisen Anna-Maija poikansa Kallen kanssa. Pennut nukahtivat tuttuun tapaan heidän syliinsä, kun sattuivat olemaan päivällä aika unisia.
Easy Peasy eli Naamiotyttö haikailee isoon maailmaan

Illalla laitoin työhuoneeseen pentuaidat ja niin pentujen oma tila laajeni noin kuudeksi neliömetriksi. Samalla saatiin oman pedin lisäksi leikkitilaa, kippeilyteline, paljon leluja lattialle ja sanomalehtiä sekä Raisan sänky, jonne Raisu pääsee pentuja pakoon ja pennut tuntuvat nauttivan sängyn alla uinumisesta. Lieneekö tuollainen luolamainen ratkaisu pentujen mielestä turvallinen paikka. Uuden tilavamman pentuaitauksen ainoa haittapuoli on se, että aita on niin korkea ettei Raisa pääse itse sinne vauvojaan hoitamaan. Yöllä se herätti minut kertaalleen ja meni pentunsa ruokkimaan. Onneksi herätys oli niin lyhytaikainen, että nukahdin samoin tein uudestaan.
Tämä on äidin peti - pysykää te siellä alhaalla.

Tänään Säilän Sanna kävi kylässä ja otimme pennuista seisotuskuvat neljän viikon kunniaksi. Enköhän saa kuvat huomenna nettiinkin. Samoin kuin torstaina Outin ottamat kuvat.

Pennut ovat tosi innokkaita kantamaan kaikkea ja nyt monella tuntuu jo poskihampaatkin jo suussa. Ja ne osaavat jo purra niin, että se tekee kipeää. Raisakin välillä niitä komentaa pois nisiltä, vaikka se imettääkin jälkikasvuaan useampaan kertaan päivän aikana.

Juttelin Poohin omistajan Jan Sörlin kanssa eilen ja kuulin pentujen vaarin peräti 14-vuotiaan Mollen siirtyneen ajasta ikuisuuteen. Varsinaista vaivaa ei vanhuksella ollut, mutta tietystikään vanhuus ei tule yksin.

Pennut on tarkoitus mikrosiruttaa ensi viikolla, jotta saan sitten rekisteritodistukset Kennelliittoon. Siinä vaiheessa täytyy valita kullekin pennulle sopiva nimikin.

Seuraavia nimiä olen vaaveleille ajatellut, nimet tulevat taas äitimuorin mukaan. Raisan nimi Duck Soup kun on slangisanonta, joka tarkoittaa "easy to accomplish" ja sure Thing" ja Raisan sisarusparvihan saivat nimensä elokuvista Täplän mukaan. E-pennuista tulee siis erilaisia sanontoja ja loruja.
Tässä siis E-pentueen nimet, ensin pojat:

Jangas Even-Stevens (tumma poika) = fair shares, a fair deal, an equable arrangement
Jangas Eager-Beaver (pallopoika) = hardworking, ambitious

ja sitten tytöt:
Jangas Enttententten (teelikamentten ja niin eespäin) eli Esikoinen
Jangas Elin Kelin Klot (viipula vaapula vot jne) eli Pallotyttö
Jangas Elli-Velli (Karamelli) eli Vauhtiraita
Jangas Enni-Menni (Minni Mii) eli Pisama
Jangas Ees-Taas eli Hämäläinen
Jangas Easy Peasy = very easy eli tosi helppo eli Naamiotyttö
Jangas Eye-Popper = something sensational eli Laikku

Ei kommentteja: