lauantaina, huhtikuuta 11, 2009

Lauantain lorvailua

Ai niin, muistutukseksi vielä, että puhelimeni majailee edelleen Vantaalla, kun itse vietämme pääsiäistä Tampereella eli yhteyttä saa vain sähköpostitse tai siskolleni Riikalle viestittämällä/soittamalla (numero on torstain blogi-viestissä).

Viime yönä pennut nukkuivat kahdeksan tuntia ja itsellä on pitkästä aikaa oikein pirteä ja hyvin levännyt olo :) Vauvat alkavat jo kasvaa. Aamulla ehdin saada lauman ulos kakallekin ja samalla siivosin pentulaatikon. Eipä ole näiden päivien aikana juuri kakkoja tullut sisälle, vaan hienosti asiat on hoidettu ulos. Pissoja toki tulee sisään, kun pennut pissaavat hereillä ollessaan vartin välein. Otin eilen illalla ja tänään aamulla pentuja hieman yksitellen yläkertaan tutustumaan ja maailmaa ihmettelemään. Vaikka huomaa, että tätä aikaa yhden pennun kanssa on niin paljon vähemmän kuin aiempien pentujen kanssa, koska naperoita on yhdeksän. Siinä kun neljä pentua ottaa yksistään tallustelemaan joka päivä, ei näiden kanssa aika tunnu siihen riittävän. Etenkin kun ne nukkuvat ja ovat hereillä pitkälti samassa rytmissä.
Elin Kelin Klot (Pallotyttö) katsoo hyökkääkö kaveri jo kohta takaapäin..

Pennut ovat jo sen verran kasvaneet ja "aikuistuneet", että ne osaavat jo seurata minua ja tulla luokse ulkona ollessaan. Ei ehkä vielä ihan aina, mutta aika hyvin kuitenkin. Ensimmäisisä kertoja ulkoillessaan moinen ei vielä millään onnistunut.

Elin Kelin Klot ja Eye-Popper

Ruokailemaan kutsutaan aina pillillä ja vihellyksen kuullessaan alkaa sellainen suhina pentuaitauksessa ettei pahemmasta väliä. Hyvin on yhdistetty pillin vihellys ruokailuun. Ruokakin maistuu hyvin neljästi päivässä, pentujen mahat ovat palloja ja ruokamäärää olen joutunut reippaasti lisäämään. Raisa yhä edelleen imettää jälkikasvuaan ahkerasti ja haluaisi kovasti leikkiä pentujen kanssa. Sisälle ollessaan se makaa lattailla ja leikittää niitä hampaillaan ja etutassuillaan, mutta ulkona leikki menee vähän hevosen leikiksi, kun Raisa tulee pomppien luo ja lyö pentuja etutassuillaan (tai pennun eteen). Naperot ovat vielä moisesta kauhuissaan: sekosiko äiskä?! Pisama eli Enni-Menni pääsi tänään ihmettelemään Riikan sekarotuista Ronja-koiraakin.

Ei kommentteja: