torstaina, huhtikuuta 09, 2009

Matkantekoa ja ulkoilua

Enttententten (Esikoinen) eka kertaa ulkona

Tänään näin kiirastorstain kunniaksi pentujen elämässä tapahtuu kummia. Eivät ne sentään noitia nähneet, mutta aamupäivän pentuaitauksen siivoamisen jälkeen naperot nostettiin ensin pihalle, sitten lentoboksiin ja lopuksi vielä autoilemaan. Pennut olivat erittäin kilttejä matkantaittajia: ne nukkuivat hiukkaakaan protestoimatta eikä kukaan tainnut edes oksentaa. Saavuimme Tampereelle yhden maissa ja siellä pennut saivat taas hieman ulkoilla ennen kuin ne pääsivät siskoni Riikan kalustamaan hienoon alakerran yksiöön. Kumma kyllä vauvelit nukahtivat saman tien ja heräsivät vain syömään voidakseen taas nukahtaa uudemman kerran. Ulkoilu lumisessa maisemassa ei vielä ollut pentujen mielestä huisin hauskaa, taisi olla vielä turhan kylmä naperoilla.
Enni-Menni (Pisama) ihmettelee puupölkkyä

Tavaraa kuljetettiin mukana Tampereelle vaikka kuinka ja paljon, mutta tokihan jotain tärkeätä unohtui: puhelin! Eli ei kannata pääsiäisenä minua puhelimitse tavoittaa. Sähköpostia pääsen kyllä lukemaan ja kiireellisissä tapauksissa puhelinvastaaja Riikka ottaa viestejä vastaan numerossa 044-0850903...

Tänään on pennuilla kävi vielä runsain mitoin vierailijoitakin. Ensimmäiseksi Anne kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa ja hieman myöhemmin Oreniuksen perhe eli vanhemmat Hanna-Maria ja Joni sekä lapset Alpi, Ukki ja Sane Pirkkalasta. Heille on menossa narttupentu sijoitukseen ja tytär Sane on jo kuulemma tehnyt esitelmän walesinspringereistä kouluun. Äitini myhäili heti, että kuulostaa ihan meidän Tiinalta aikanaan ;) Muutenkin huomasi perheestä, että heillä on kokemusta koirista ja perheessä onkin ollut aiemmin kaksi walesinspringerspanielia. Naperot pääsivät ulkoilemaan ja nukahtivat lopulta tyytyväisenä vieraiden syliin. Remun emäntä Kaisakin ehti meitä moikkaamaan ja ihastui jostain syystä urospentuihin. Myös tätini Pitte kävi kylässä, samoin kuin velipoika. Äiti ja Riikka olivatkin jo pentuihin viime viikonloppuna tutustuneet.

Pennut pääsivät siis moneen kertaan ulkoilemaan illan mittaan ja melkein kaikki kakat (ja pissat) tehtiin ulos. Ison ihmisporukan kanssa pentujen ulos vieminen onnistui helposti ja asiat tehtiin ulos, mutta yksin yhdeksän pennun saaminen ulos ajoissa on mahdoton tehtävä: ne kun eivät pysty pidättämään pissaa kuin 20-30 centin matkan kulkiessaan, sen jälkeen pissa tulee sisälle eikä yksin ehdi millään saada koko porukkaa pihalle kerralla. Ulkona on vielä niin kylmää, että naperoita alkaa pian paleltaa, mutta jo illan viimeiset ulkoilut olivat enemmän pentujen mieleen ja ne suuntaavaat jo kohti ulkoilmaa häkistä päästessään.
Even-Stevens (tumma poika) ulkoilemassa

Yöllä ne nukkuvat mainiosti noin kuusi tuntia yhteen putkeen, mutta sitten tarttetaan jo maitoaanos, jotta jaksaisi tuutua aamuun asti. Tosin tuo aamuinen imetys sujuu Raisalta nopeasti ja sitten päästään vielä uudestaan nukkumaan, jos vaan uni tulee uudestaan silmään.

Ei kommentteja: