tiistaina, huhtikuuta 28, 2009

Vertahyytävä päivä?

Tänäänkin taas sattui ja tapahtui. Koskapa tässä porukassa olisikaan rauhallista ja tasaista, koneelle pääsykin meni myöhäiseen iltaan, kun vauvakatras nukkuu ja omiakin luomia alkaa jo hiljalleen uni painaa.

"Kenneltyttö" Sanna hauskuutti minua kertomalla eilisestä, kun hän oli ollut täällä hoitamassa koiria siskonsa ja tämän nuorten lasten kanssa. Muutama pennuista oli kuulemma ekaa kertaa keksinyt, että vesikuppiin voi laittaa tassut ja kun tassulla oikein lyö - niin vesi pärskyy! Oli kuulemma kaksi pennuista pärskinyt menemään niin innolla, että muut olivat katselleet ihmetellen toisten mokomaa meininkiä... Vesipuiston jälkeen oli tietysti siirrytty kaivuuhommiin ja voin vaan kuvitella, miltä pennut mahtoivatkaan näyttää.

Kaivinkone (edelleen Vilen ottamia kuvia sunnuntailta)

Tänään pennut ulkoilivat taas melkein pari tuntia, kun Ticon emäntä Sari poikkesi taas niitä kanssani kaistemaan. Naperot meinasivat jo karata naapurin puolelle aidan ali ja Enni-Menni kerkesi jo eilen sukeltamaan talon alle, mutta tuli onneksi sieltä vapaaehtoisesti pois houkutellessani sitä käden kanssa... Tätähän minä olen pelännyt koko ajan. Muut pennut sen sijaan kiipesivät perässäni kiltisti rappusia pitkin sisään. Vauhti oli kova ensimmäisen tunnin ja sen jälkeen patterit rupesivat loppumaan ja samoihin aikoihin myös Arja, Lotta ja Tuula saapuivat paikalle. Pennut uinahtivat Lotan syliin ja nyt on sitten todistettu, että syliin mahtuu kahdeksan walesipentua, yhdeksäs uinui Sarin sylissä. Toivosen Laura tuli ottamaan pennuista verinäytteet Hannes Lohen tutkimusta varten ja todella väsyneet pennut suurimmaksi osaksi ihan oikeasti nukkuivat (!), kun Laura otti verinäytteet. Jotain hyötyä tuosta korkeasta kipukynnyksestäkin :) Laitan huomenna nuokin näytteet postiin. Siskoni jo postittikin vanhan Arttu-herran näytteen.

Melkein koko lauma nukkuu Lotan sylissä

Olen päättynyt jo pentujen tulevat koditkin. Elin Kelin Klot etsii vielä omaa harrastavaa ja aktiivista sijoituskotia ja siinä tytössä riittää varmasti vauhtia ja rohkeutta moneen harrastamiseen. Tässä kommentit pentutestistä: "Rohkea, iloinen pentu, joka innokkaasti kaikessa mukana. Pennusta löytyy myös aimo annos itsenäisyyttä. Helposti motivoitavissa."

Pojista Eager-Beaver muuttaa Pirkkalaan Hakalan perheeseen ja Even-Stevens Koivusen Viiville Helsinkiin. Tytöistä sijoitukseen menevät Elin Kelin Klotin lisäksi Eye-Popper Pirkkalaan Oreniuksen perheeseen ja Ees-Taas Salosen perheeseen Tampereelle. Omaksi muuttavat Rytkösen Tiinan ja Teemun luo Kirkkonummelle Elli-Velli, Forsbackan Lindan ja Markuksen luo Helsinkiin Enttententten, Easy Peasy Helsinkiin ja Enni-Menni Toppisen perheeseen Kouvolaan.

Illaksi painuin vielä Ojankoon pitämään agilitytreenejä ja ryhmäläiseni ovat edistyneet vuodessa niin huimasti, ettei uskoisi samaksi porukaksi. Uskomattoman hienoa ja myös motivoivaa kouluttajalle. Onhan noita luokkanousijoitakin tullut jo useita viime vuodesta: Laura ja Rommi, Nana ja Wilma, Hanna ja Wellu sekä Janni ja masi ovat siirtyneet kakkosiin ja Matti ja Tessa peräti kolmosiin. Myös Sarit (2 kpl) ovat saaneet Ticon, Milon ja Jecun kanssa hyviä tuloksia (5 vp ja 10 vp). Kaikille on tullut vauhtia kovasti lisää (Tico lieni vuosi sittenkin samanlainen hurjapää) ja ohjaus on huomattavasti aiempaa sujuvampaa. On niin kiva kouluttaa aktiivista ja motivoitunutta ryhmää, jotka itsekin etsivät oppia esim. viikonloppukoulutuksista. Raisakin pääsi lopuksi suorittamaan rataa, tosin mediesteillä, koska se ei ole ihan vielä siinä lihaskunnossa mammaloman jäljiltä kuin toivoisin sen olevan. Ja itse olen vielä pahemmassa rapakunnossa kuin Raisu ;) Pitäis varmaan tehrä jotain, tuumaa entinen tamperelainen ja painuu pehkuihin ruokittuaan vesselit.

En ala, tuumaa Elli-Velli

Ei kommentteja: